Σχεδιάζεται και ελικοδρόμιο στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Θεσσαλονίκη: Στις 31/10 οι ανακοινώσεις για την κατασκευή του Παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο

Θεσσαλονίκη 23.10.2023:  Ένα ακόμη ραντεβού συνέπειας και διαφάνειας από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την ανοιχτή συζήτηση για την παρουσίαση της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του νέου νοσοκομείου, ενόψει της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Η κοινωνία του Φιλύρου αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη ιστορική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που θα καταστήσει το Φίλυρο πρωτεύουσα του υγειονομικού χάρτη της Βόρειας Ελλάδας.

Οι δωρεές για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου ΙΣΝ στο Φίλυρο, καθώς και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής IΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει:

«Στο Φίλυρό μας χτίζεται το μέλλον της παιδιατρικής περίθαλψης όλης της Βόρειας Ελλάδας. Η ευγνωμοσύνη μας βαθιά, ειλικρινής και δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η ενεργή στήριξή μας από την πρώτη στιγμή του εμβληματικού έργου. Ως δήμος συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις και χαιρόμαστε τη διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωσή του. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι Κασσάνδρες που ακόμη και πριν λίγο καιρό αμφισβητούσαν ότι θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο ένα νοσοκομείο υπερσύγχρονο, μοναδικό σε όλη τη Ευρώπη που θα καλύψει ένα τεράστιο κενό για την υγεία του πιο ευαίσθητου και συνάμα ελπιδοφόρου κομματιού της κοινωνίας μας, τα μικρά μας παιδιά.»

► Info

Ανακοινώσεις για την κατασκευή του Παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο
Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου
Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 18.00

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους/ες.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως