Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στην μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκινγκ

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει την πλατεία Ελευθερίας και πάλι σε πάρκινγκ.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση είχε δοθεί από την «Πόλη Ανάποδα» η οποία είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω της σελίδας που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδηλωτές συμβολικά δεν επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να μπουν για να σταθμεύσουν, ενώ λίγο νωρίτερα ζωγράφισαν με μπογιές στο οδόστρωμα την πινακίδα απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης γράφοντας «Parking μνήμης και πρασίνου».

Η ανακοίνωση:

«Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 23/12 στις 18.00 στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τον τόπο μαρτυρίου των Εβραίων συμπολιτών μας και πάλι σε πάρκινγκ.
Η Πλατεία Ελευθερίας πρέπει να γίνει επιτέλους αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της, να τιμηθεί η ιστορική μνήμη όπως της αρμόζει, και να δημιουργηθεί άμεσα ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος με υψηλό πράσινο στο κέντρο της πόλης.
Ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτρέψει κάθε άλλο σχέδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκινγκ -επίγειου ή υπόγειου. Σας καλούμε όλες και όλους για να αγωνιστούμε γι’ αυτό!
Πλατεία Ελευθερίας,
Πλατεία Μνήμης και Πρασίνου
Όχι Τσιμέντου και Αυτοκινήτου!»

 

Διαβάστε σχετικά: Τα σχέδια της διοίκησης Ζέρβα για την πλατεία Ελευθερίας

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως