Συγκέντρωση γυναικών ενάντια στους βιασμούς

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στο κύκλωμα συγκάλυψης βιασμών

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

18:30, Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας στον πεζόδρομο φεμινιστικές συλλογικότητες τ καλούν σε συγκέντρωση  με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας για βιασμό την Πρωτοχρονιά σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση

Στον απόηχο του βιασμού της 24χρονης αδερφής μας από το συρφετό επιχειρηματιών νύχτας, γόνων πλούσιων οικογενειών και των όσων καταγγελιών ακολούθησαν στα social media, θελήσαμε να βρεθούμε στο δρόμο, να φωνάξουμε ενάντια στην έμφυλη βία και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στους δρόμους της πόλης. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην αδερφή μας και σε όλες τις επιζώσες έμφυλης βίας.

Οι καταγγελίες που ακολούθησαν βοήθησαν να ξετυλιχτεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και κακοποιήσεων. Παρά τη μήνυση οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Ηλίας Γκιώνης, συνεχίζουν να καλούν γυναίκες στα πάρτυ τους με στόχο την σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ο αγώνας της αδερφής μας απέναντι σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική δύναμη, διασυνδέσεις και εξουσίες είναι αγώνας όλων μας. Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σ’ αυτή τη θέση.

Τετάρτη 19.1 18:30
Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή

Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμα τους.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως