Θεσσαλονίκη: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων ζητεί το σωματείο

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, ζητεί το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.

«Έχουμε ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν κάθε καλοκαίρι, οπότε κάθε Σεπτέμβρη είμαστε με την αγωνία της επαναπρόσληψης ή μη», δήλωσε η αν. γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) Αναστασία Σαμαρά Χρυσοστομίδου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, μέλη του Σωματείου, στο Μνημείο Λαμπράκη, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους.

«Θεωρούμε κομβικό σημείο την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου», σημείωσε, ενώ το μέλος του ΔΣ του ΣΜΕΘ Γιώργος Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «ο αγώνας για το θέμα αυτό θα λύσει σε μεγάλο βαθμό όλα τα προβλήματα του κλάδου», μεταξύ των οποίων, «το να μην πληρώνονται δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα άδειας,το να επικρατεί ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία» ή «να μην πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί για το εκπαιδευτικό υλικό, τα βοηθήματα που τους ζητείται να συγγράψουν».

Το σωματείο ζητεί ακόμη εγγυήσεις για την κυριακάτικη αργία, ενώ αντιτίθεται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη – ΕΥΑΘ: Σταθερή τιμολογιακή πολιτική μέχρι και το 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως