Θεσσαλονίκη: Συμπαράσταση στον πρύτανη του ΑΠΘ από τον Σύλλογο Αποφοίτων του πανεπιστημίου

ΑΠΘ

Τη συμπαράστασή του στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου εκφράζει ο Σύλλογος Αποφοίτων του πανεπιστημίου, χαρακτηρίζοντας «δείγμα ακραίας πνευματικής και δημοκρατικής παρακμής» τις απειλές που δέχθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Νικόλαο Παπαϊωάννου στην προσπάθειά του να επαναφέρει τις δημοκρατικές αξίες, τον διάλογο και την ισονομία που τα τελευταία, αρκετά χρόνια, «ταλαιπωρήθηκαν» από μικρές αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές ομάδες.
Το Πανεπιστήμιο ως χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας πρέπει να λειτουργεί με σεβασμό προς όλους και, κυρίως, στον δημοκρατικό διάλογο, την αξία της ζωής και της προσωπικότητας όλων των μελών του.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ θεωρεί δείγμα ακραίας πνευματικής και δημοκρατικής παρακμής τις απειλές που δέχθηκε ο Πρύτανης.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας, δημόσιων και κοινωνικών φορέων για ένα πανεπιστήμιο ανοικτό, δημοκρατικό, υψηλού επιπέδου και προσβάσιμο σε όλους.
Για ένα πανεπιστήμιο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ
Παντελής Σαββίδης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως