Θεσσαλονίκη: «Συνελήφθησαν» 5 αγριογούρουνα στο Πανόραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτια επιχείρηση για τη «σύλληψη» πέντε ώριμων αγριογούρουνων εξελίχθηκε στη Θεσσαλονίκη.Τα αγριογούρουνα εντοπίστηκαν στο Πανόραμα και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά από αρκετές ώρες παγιδεύτηκαν.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες στελεχών του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, που κράτησαν αρκετές ώρες και στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού, παγιδεύτηκαν και συνελήφθησαν, στην περιοχή του Πανοράματος πέντε ώριμα αγριογούρουνα. Στην συνέχεια με την συνδρομή του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Στρατονίκης Χαλκιδικής, όπου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αρναίας, απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Με την ενέργεια αυτή η Δασική Υπηρεσία συνδράμει με οικολογικό τρόπο, στην μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τον κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή, με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση του, προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων στην περιοχή, με την μέθοδο της παγίδευσης.

Συγχρόνως με τις οδηγίες που εκδόθηκαν για την προφύλαξη από τους αγριόχοιρους, κάνει έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να μην τα ταΐζουν, να κλείνουν τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων, να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν περίπατο τα κατοικίδια ζώα τους και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

(φωτογραφίες Δασαρχείου Θεσσαλονίκης)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως