Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Τα επικείμενα έργα στην πόλη συζητήθηκαν από Γεραπετρίτη - Ζέρβα

Η ατζέντα των έργων της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα το Μετρό, η επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ, η κατασκευή του fly over, η ανάπλαση της ΔΕΘ και η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία αυτών των τεσσάρων ετών λέγοντας, χαρακτηριστικά: «κυβέρνηση και δήμος κινούμαστε στο ίδιο πνεύμα κατανόησης να λύνουμε προβλήματα με όσο το δυνατόν πιο γρήγορο ρυθμό και πιο ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλης».

Σχετικά με τα έργα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε για το Μετρό, ότι «τα έργα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους» ενώ τόνισε ότι «ο ΟΑΣΘ θα εξυγιανθεί και θα αναπτυχθεί όπως πρέπει για τις αστικές συγκοινωνίες και το fly over ακολουθεί τους ρυθμούς του χρονοδιαγράμματος ενώ γι αυτό πρέπει να δούμε τις παράπλευρες συνέπειες που θα έχει η κατασκευή του για τη ζωή της πόλης και να ελαχιστοποιήσουμε κατά το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες». Επιπλέον σημείωσε ότι «όλες οι αστικές παρεμβάσεις ανάπλασης γίνονται με την άψογη συνεργασία του δήμου». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι και το μητροπολιτικό πάρκο το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, θα “τρέξει” όπως πρέπει και υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα έργα «θα αλλάξουν την πόλη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «είμαστε άνθρωποι των έργων. Δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων. Ό,τι λέμε συνιστά μια δέσμευση, ένα συμβόλαιο με τον κόσμο, με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αξίζουν να ζουν σε μια πόλη όχι απλώς όμορφη, αλλά σε μια πόλη που θα είναι επίσης λειτουργική, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη η οποία θα είναι πραγματικά υπέροχη για να ζει κάποιος».

Από την πλευρά του ο δημαρχος, χαρακτήρισε και αυτός εξαιρετική τη συνεργασία με τον κ.Γεραπετρίτη, λέγοντας πως ο υπουργός «στάθηκε δίπλα στον δήμο Θεσσαλονίκης και την πόλη σε εποχές δύσκολες όπως με πανδημία, με ενεργειακή κρίση και με όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, για την οποία και οι δύο κάθε μέρα έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα και μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία».

Σχετικά με τα θέματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως η ατζέντα των έργων της πόλης «είχε χθες, έχει σήμερα, θα έχει και συνέχεια».

Λίγο πριν τη συνάντηση, το ενδιαφέρον του κ.Γεραπετρίτη «κέρδισε» το τζουκ μποξ που βρίσκεται στην είσοδο του γραφείου του δημαρχου όπου και άκουσε ένα τραγούδι.

Γεραπετρίτης Ζέρβας


Θεσσαλονίκη 5 Μαΐου 2023

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως