Με απινιδωτές εξοπλίστηκαν τρία ταξί στη Θεσσαλονίκη. Οι οδηγοί τους είναι πιστοποιημένοι διασώστες, έχουν εργαστεί άλλωστε και ως διασώστες στο ΕΚΑΒ, με στόχο την άμεση αρωγή, όταν υπάρξει περιστατικό, είτε μέσα στο όχημα, είτε στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το όχημα.
Σύμφωνα με τον κ. Θόδωρο Σταυρίδη, πρόεδρο του συνεταιρισμού ταξί Taxiway, η ιδέα και η πρωτοβουλία ξεκίνησαν από προσωπική εμπειρία, όταν έπειτα από ένα επεισόδιο υγείας σε συνάδελφό τους, προέκυψε ατύχημα και, εξαιτίας και της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, κατέληξε. Ίσως τότε ένας απινιδωτής θα μπορούσε να φανεί σωτήριος.
Η χρήση των απινιδωτών δεν αφορά μόνο τους οδηγούς ή τους επιβάτες αλλά μπορεί να γίνει χρήση των μηχανημάτων και για κάποιον πολίτη που ενδεχομένως διέρχεται από το σημείο. Έστω και μία ζωή να σωθεί, είναι πολύ σημαντικό…οι φορείςσε αυτή την πόλη πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Τροχαίας, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως