Ο Γιάννης Μασούτης

Θεσσαλονίκη: Την ιστορική «ΑΛΥΣΙΔΑ» αγόρασε ο Μασούτης

Θεσσαλονίκη 20.10.2023: Ένα από τα βιομηχανικά κτίρια της εταιρείας ”ΑΛΥΣΙΔΑ” περνάει στην ιδιοκτησία της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η εταιρεία ΑΛΥΣΙΔΑ ιδρύθηκε το 1932 και παρήγαγε εργατικά παπούτσια και μπότες από καουτσούκ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 αγόρασε την εταιρεία “ΕΛ.ΒΙ.ΕΛΑ” (Ελληνική Βιομηχανία Ελαστικού), μετονομάστηκε σε ΑΛΥΣΙΔΑ-ΕΛΒΙΕΛΑ και προσανατολίστηκε στην παραγωγή αθλητικών παπουτσιών όπως τα Elviela, τα πάνινα αθλητικά παπούτσια με λαστιχένια σόλα, τις γνωστές και πολύ διάσημες στην εποχή τους «ελβιέλες», καθώς και τα Strike, Quest, Down Town κ.ά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που αγόρασε η «Μασούτης», είναι το εργοστασιακό συγκρότημα στο οποίο είχε μεταφερθεί η ΑΛΥΣΙΔΑ το 1980, όταν μετεγκαταστάθηκε από το παλαιότερο παραγωγικό συγκρότημα, επί της οδού Παπαναστασίου.

Οι εγκαταστάσεις αυτές, όπου λειτούργησε η υποδηματοποιία μέχρι το 1998, βρίσκονται στην περιοχή της Θέρμης, στο 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου και εκτείνονται σε 14.150 τ.μ. σε οικόπεδο 47.000 τ.μ., το οποίο συνορεύει με την έκταση της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία διοίκησης της εταιρείας, το Grand Μασούτης και το Cash&Carry Μασούτης, με το ενιαίο οικόπεδο να ξεπερνά τις 85.000 τ.μ.

Η ανάπλαση του χώρου και των εγκαταστάσεων του βιομηχανικού κτιρίου της ιστορικής υποδηματοποιίας ΑΛΥΣΙΔΑ, θα εξυπηρετήσει υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές ανάγκες στέγασης διοικητικών και άλλων υπηρεσιών της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» Το έργο θα έχει υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές με βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα, σε έκταση και βαρύτητα, έργα ανάπλασης ιστορικών κτιρίων για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

H “Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.”, προβλέπεται ότι θα κλείσει το 2023 με τζίρο που θα ανέλθει στο 1,1 δισ. ευρώ.


Επιχειρηματικότητα

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως