Θεσσαλονίκη: Την ομόφωνη στήριξή της στον πρύτανη του ΑΠΘ εκφράζει η ΠΕΔ-ΚΜ

ΠΕΔ-ΚΜ

Την ομόφωνη στήριξή της στο πρόσωπο του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκου Παπαϊωάννου, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η οποία, με ψήφισμά της καταδικάζει απερίφραστα την προσωπική επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται ότι «οι σκοτεινές, φασιστικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτή την άθλια πράξη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν ατιμώρητες» και υπογραμμίζεται ότι «οι απειλές και οι εκφοβισμοί εναντίον μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία». Τονίζεται ακόμη ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται» και σημειώνεται ότι «οι δράστες θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Οι αρχές οφείλουν να αναλάβουν, υπεύθυνα, πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των δραστών, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την άθλια πράξη τους. Η συμπαράσταση και η στήριξη της ΠΕΔΚΜ είναι δεδομένη στο πρόσωπο του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στα δημόσια πανεπιστήμια» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το πρώτο πραγματικά έξυπνο κινητό

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως