Θεσσαλονίκη: Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Το σχολείο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών σχολικής στέγης στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Τριαδίου.

“Είναι ένα σύγχρονο σχολείο για 225 μαθητές, που πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, για τους μαθητές και τους καθηγητές, δίνει επίσης, λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Θέρμης». Πρόσθεσε, ότι επανασχεδιάστηκε το συγκεκριμένο κτίριο που είχε μείνει ημιτελές και «παραδίδουμε μια νέα μεγαλύτερη και σύγχρονη σχολική μονάδα, η οποία ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας»,

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης στο Τριάδι στεγάζονται όλοι οι απαραίτητοι χώροι, που είναι προσβάσιμοι για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, οι αίθουσες διδασκαλίας, τα τέσσερα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, η τραπεζαρία, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα αποδυτήρια, το αναρρωτήριο και στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια και άνεση.

Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην παιδεία, με τα 18 νέα νηπιαγωγεία και σχολεία για 4.000 παιδιά και μαθητές, με τις παρεμβάσεις σε 52 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εξυπηρετούν περισσότερους από 15.000 μαθητές, με τον εξοπλισμό 351 τμημάτων ένταξης και ειδικών σχολείων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θέρμης για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το νέο σύγχρονο σχολείο, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τα εμπόδια που υπήρχαν για χρόνια.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστα Πάλλας και Λίνα Φιλιππιάδου.


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως