Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο κάνει τσάρκα στα Λαδάδικα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία εμφάνιση έκαναν τα αγριογούρουνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού μετά την πρόσφατη εμφάνισή τους στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία έγινε viral, και τις προηγούμενες μέρες στην Κηφισιά και την Τριανδρία, ένα ακόμη βίντεο δείχνει ένα αγριογούρουνο να κυκλοφορεί στα Λαδάδικα!

Διαβάστε επίσης: Οδηγίες: Tι κάνουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα αγριογούρουνο;

Στο βίντεο που δημοσίευσε χρήστης στο Facebook ένα αγριογούρουνο βρίσκεται στα Λαδάδικα με κατεύθυνση προς την παραλία μέχρι να το εντοπίσει η εν λόγω χρήστης.

Λόγω της παρουσίας της το αγριογούρουνο αλλάζει πορεία και κατευθύνεται προς τα στενά.

Πώς και γιατί βρέθηκε το αγριογούρουνο στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η «ερημοποίηση» της Θεσσαλονίκης λόγω του πρόσφατου αυστηρού lockdown ήταν αυτή που οδήγησε το αγριογούρουνο που έγινε… viral να βρεθεί στην πλατεία Αριστοτελους.

«Θα δούμε και αλλά αγριογούρουνα. Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές σχολές τα άγρια ζώα ψάχνουν για τροφή κοντά στους αστικούς ιστούς λόγω της ερημοποίησης. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των άγριων ζώων στα δάση. 100% θα δούμε και αλλά αγριογούρουνα. Κατέβηκε μέχρι το κέντρο μας», είπε στο protothema.gr ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Ένα άγριο ζώο σαν αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είναι επικίνδυνο. Ήδη ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε κινηθεί αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το δασαρχείο. Ζητήσαμε όπλο κρότου και αναισθητικό όπλο για να επέμβουμε σε μια έκτακτη περίπτωση όπως η χθεσινή. Το ζώο δεν είναι πλέον στην πλατεία. Θα το χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντική βάση. Από εκεί και πέρα όλοι οι δήμαρχοι είναι προβληματισμένοι με την αντίδραση της αποκεντρωμένης διοίκησης γιατί δεν υπάρχει πλάνο», συνέχισε ο Αντιδήμαρχος.