Δωρεά δέκα αεροστρωμάτων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον Όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Θεσσαλονίκη: Τρανς γυναίκα ήταν για 5 μερες στα «αζήτητα» - Η οικογένειά της αρνήθηκε να παραλάβει τη σορό

Μία τρανς γυναίκα απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται η οικογένειά της δεν έδειξε ενδιαφέρον να παραλάβει τη σορό και να γίνει η ταφή.

Πρόκειται για μία τρανς γυναίκα, περίπου 60 ετών, η οποία πέθανε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που την γνώριζαν ήταν μία γυναίκα που από τη δεκαετία του 80, προσπαθούσε να ενσωματωθεί σε μία κοινωνία σκληρή που δεν την είχε αποδεχτεί ούτε η οικογένεια της. Η ίδια μέχρι την τελευταία στιγμή και παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δούλευε ως σεξ εργάτρια για την επιβίωσή της.

Οι αρχές απευθύνθηκαν στους συγγενείς πρώτου βαθμού για να παραλάβουν στη σορό οι οποίοι αρνήθηκαν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Τα παραπάνω οδήγησαν στο να καταλήξει η σορός της γυναίκας για περισσότερες από 5 μέρες στα «αζήτητα».

Σύμφωνα με τη Βανέσα Βενέτη, που μίλησε στον Alpha, έπειτα από κινητοποίηση ακτιβιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαδικασία ταφής ανέλαβε ο δήμος της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση

S.O.S ΕΠΕΙΓΟΝ.
Δυστυχώς αυτή η ανάρτηση γίνεται για τον χειρότερο λόγο που θα μπορούσα να σκεφτώ.
Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. ( Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή).
Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει,θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά.
Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζητητα, ματώνει η ψυχή μου.
Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδηποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλω κάντε το.
Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε.
Μπορείτε να στείλετε και στη Ρία Eleftheria Ria Koufopoulou που από εκείνη το έμαθα και η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί κάποια λύση.
Είναι επείγον.
Κάθε κοινοποίηση είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να τη δει κάποιο άτομο που θα δώσει λύση.
Στη φωτογραφία είναι η κοπέλα που χάθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Η εξέλιξη: η νέα ταινία του σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως