Θεσσαλονίκη: Τρίτη καταγγελία βιασμού στο ΕΠΑΛ Κορδελιού - Tο θύμα προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Νέα καταγγελία για βιασμό ήρθε στο φως σε βάρος 15χρονης μαθήτριας του ΕΠΑΛ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Ο δικηγόρος Φ. Γροντάς μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο star channel όπου κατήγγειλε άλλη μια περίπτωση σεξουαλικού διασυρμού μαθήτριας και μια ακόμη απόπειρα βιασμού, καταλήγοντας ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο ενώ εξέφρασε φόβους ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ήδη δύο μαθήτριες πρόσφατα κατήγγειλαν έναν 16χρονο συμμαθητή τους από το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού για βιασμό τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο κ. Γροντάς δήλωσε ότι σίγουρα υπάρχει υπόθεση συγκάλυψης ενώ κατήγγειλε ότι η  υπόθεση σεξουαλικού διασυρμού ήρθε ως αποτέλεσμα εκβιασμού με το θύμα να προχωρά σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας,, σύμφωνα με τον κ. Γροντά, δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια ούτε για τις δύο πρώτες καταγγελίες, ούτε και για την τελευταία. Ο κ. Γροντάς προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Παιδείας για να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού.

Σε ό,τι αφορά το 15χρονο κορίτσι που κατήγγειλε τον συμμαθητή της για βιασμό, ο κ. Γροντάς αποκάλυψε πως ο φερόμενος ως δράστης συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο και άλλαξε απλά τμήμα, ενώ το κορίτσι δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάει και παρακολουθείται από ψυχολόγο.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως