Θεσσαλονίκη: Βιολετί οι ομπρέλλες Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου

Πρωτότυπες εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα Κερατόκωνου – θα φωταγωγηθούν στο χρώμα της καμπάνιας (βιολετί) 3 σημεία της πόλης.

Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχει ενεργά στη διεθνοποίηση της βραζιλιάνικης καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον Kερατόκωνο «Violet June», με την επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του πετυχημένου βιβλίου του Dr Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA, Instituto de Olhos, Rio de Janeiro, Brazil «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;», μια ιστορία μυθοπλασίας με μικρές δόσεις πραγματικότητας.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Κερατόκωνο «Violet June» τρέχει παράλληλα σε περισσότερες από 40 χώρες. Mε πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτή η προσπάθεια κορυφώνεται την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 (Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου), με μια σειρά από πρωτότυπες εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα εκείνο το βράδυ, θα φωταγωγηθούν στο χρώμα της καμπάνιας (βιολετί) 3 σημεία της πόλης:

· οι Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης

· οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Καλαμαριάς (Κομνηνών 58, Καλαμαριά), με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς

· οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Πυλαίας – Χορτιάτη (Αποστόλου Σαμανίδη 21, Πανόραμα), με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Στα 3 σημεία, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Ophthalmica, μεταξύ 18:00 – 20:00, θα ενημερώνουν συστηματικά το κοινό για τον Κερατόκωνο και τις τεχνικές αντιμετώπισης της πάθησης, προμηθεύοντας ενημερωτικό υλικό.

Συνέντευξη τύπου παρουσίασης του βιβλίου «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;»

Την ίδια ημέρα στις 20:30, έχει συντονιστεί η συνέντευξη τύπου παρουσίασης του βιβλίου «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;» στην αίθουσα ΔΙΑΣ του ξενοδοχείου Mediterranen Palace και στις 21:30 το μεγάλο Cocktail Gala με εκλεκτούς προσκεκλημένους στο roof garden του ξενοδοχείου.

Βασικός στόχος του βιβλίου «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;» είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης οφθαλμικής νόσου. Η λεπτομερής ενημέρωση του κοινού είναι πολύ σημαντική, ώστε οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να είναι σε θέση να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις για τη σωστή διαχείρισή της πάθησης. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αναμφισβήτητα οδηγούν στη μείωση των παραγόντων κινδύνου και των επιπλοκών της νόσου. Με σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, με την βοήθεια προηγμένου εξοπλισμού (όπως π.χ. η τεχνική της διασύνδεσης κολλαγόνου | corneal cross linking – CXL) τερματίζεται η εξέλιξη του κερατόκωνου.

«…H άγνοια μπορεί να βλάψει παραπάνω και από την ίδια την ασθένεια…». Η Violet (Βιολέτα) μας περιγράφει την περιπέτειά της όπως αυτή την έζησε μέσα από τα παιδικά της μάτια. Μας ταξιδεύει στον κόσμο μιας πάθησης η οποία υπάρχει σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, στον κόσμο του κερατόκωνου. Σε αυτό το ταξίδι υπάρχουν στιγμές στεναχώριας, στιγμές χαράς, γνωριμίες με ανθρώπους που θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της, καθώς και η έμπνευση για την έναρξη μιας προσπάθειας θα έχει ως στόχο τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τον Kερατόκωνο. Αυτό που θα ήθελε το κοριτσάκι με τα μωβ γυαλιά να μας μείνει διαβάζοντας αυτό το βιβλίο είναι πως το τρίψιμο των ματιών είναι σε θέση να επηρεάσει την όραση…».

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το βιβλίο «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;» στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica (Κεντρική μονάδα: Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, Παράρτημα κέντρου πόλης: Αγ. Σοφίας 40). Επίσης διαθέσιμο για όλους τους χρήστες του διαδικτύου είναι και το e-book (full version) στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ophthalmica: www.ophthalmica.gr

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης «Violet June (Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;)» στην Ελλάδα, έχει την υποστήριξη του National Keratoconus Foundation (NKCF).

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως