ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΙΛΗΣ)

Θεσσαλονίκη: Βιώσιμα μέτρα στήριξης της εστίασης ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου

Με την επίδοση ψηφίσματος στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, ολοκλήρωσαν τη κινητοποίησή τους οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας βιώσιμα μέτρα στήριξης του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστή η εστίαση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν να γίνουν οι επιστρεπτέες προκαταβολές μη επιστρεπτέες, επιδότηση ενεργειακού κόστους, μείωση ΦΠΑ στο 6%, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και επαναφορά των αναστολών για τους εργαζόμενους «ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις», όπως υποστηρίζουν.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι εκπρόσωποι της εστίασης τοποθέτησαν συμβολικά ένα φέρετρο έξω από Διοικητήριο, ενώ έκλεισαν για λίγη ώρα την οδό Αγίου Δημητρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΙΛΗΣ)

Στο μεταξύ, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να τους καταβάλλει ο εργοδότης τα ποσά που διαθέτουν για βενζίνη και αποκατάσταση των ζημιών στα «εργαλεία» δουλειάς τους, αλλά και να μην «βγαίνουν» στους δρόμους όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι διανομείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως