Θεσσαλονίκη: Βράβευση Γιάννη Μπουτάρη από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Γ. Μπουτάρης: Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από 'κει και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που “έχουν παλέψει ανιδιοτελώς για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου” τιμήθηκαν σήμερα (8/12) στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ αποφάσισε να τιμήσει τους πολίτες και τους επιστήμονες που έχουν κοπιάσει για τη σωτηρία των αρχαιοτήτων σε ειδική εκδήλωση.

«Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου. Η τιμή αυτή, δεν αφορά εμένα αλλά εκατοντάδες άτομα», σημείωσε ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γιάννης Μπουτάρης, παραλαμβάνοντας το δώρο του ΣΕΑ, ένα αντίγραφο γλυπτού του Θόδωρου Παπαγιάννη.

«Ως σύλλογος θέλουμε, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη ο αγώνας για τις αρχαιότητες, να τιμήσουμε τους χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους εκατοντάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που στάθηκαν δίπλα μας και δε σταμάτησαν μέχρι σήμερα να αγωνίζονται για την καρδιά της βυζαντινής πόλης που βρέθηκε στο σταθμό Βενιζέλου», τόνισε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του ΣΕΑ.

Σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα προγραμματίζεται να τιμηθού, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, ο Βλάσης Κουμούσης, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ,κ.α.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως