Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ποτάμι και πλημμύρισαν σπίτια

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη από το κύμα κακοκαιρία που ήρθε στη χώρα από την Παρασκευή 16.6.23. Στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι κατήγγειλαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN ότι ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα τον θωρακίσει, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», είπε κάτοικος της περιοχής και πρόσθεσε ότι  «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα».

Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Σ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την Έλενα Αποστολίδου τόνισε: «Φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Παύλου Μελά, 15 χρόνια να ετοιμαστούν οι μελέτες, ενάμιση χρόνο έχουν τελειώσει οι μελέτες και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, που επείγει, είμαστε μέσα στον αστικό ιστό. Όλη την εβδομάδα είχαμε τα ίδια θέματα, σήμερα το βράδυ ήταν τόσο το νερό της βροχής, που δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν, έχουν υπερχειλίσει και οι τρεις γέφυρες εδώ στην περιοχή. Πριν από δύο χρόνια θρηνήσαμε θύμα, παρασύρθηκε ένας συνάνθρωπός μας και τον βρήκαμε κάτω σε μία γέφυρα. Φωνάζουμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι πρώτης προτεραιότητας. Δε γίνεται να επενδύουμε σε άλλα ζητήματα και να μην επενδύουμε στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα.


Θεσσαλονίκη 17 Ιουνίου 2023

Διαβάστε επίσης

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως