Πού ψηφίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Θεσσαλονίκη: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι δύο συλληφθέντες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς κατηγορούνται ότι παρέδωσαν από ένα ψηφοδέλτιο σε εκλογείς που προσέρχονταν να ψηφίσουν, χθες το πρωί, έξω από εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας.

Πρόκειται για 59χρονο, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, κι έναν 62χρονο, οι οποίοι κατήλθαν στις δημοτικές εκλογές με τον ίδιο συνδυασμό. Αμφότεροι έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλου συνδυασμού και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η καταγγελία για τον δεύτερο ανέφερε, μάλιστα, ότι προτού παραδώσει το ψηφοδέλτιο έβαλε έναν σταυρό.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, αρνούνται την κατηγορία και προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι παρέδωσαν το ψηφοδέλτιο (ένα ο καθένας) σε γνωστά τους άτομα, όταν εκείνοι τους πλησίασαν και τους το ζήτησαν. Ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος -κατά πληροφορίες- απολογήθηκε ότι επρόκειτο για ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.


Αστυνομικά νέα 9 Οκτωβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως