Πανελλαδικές εξετάσεις

Θεσσαλονίκη: Υποψήφιος Πανελλαδικών- Ο 66χρονος κ. Βασίλης δίνει το παράδειγμα για τη δύναμη της θέλησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βασίλης Τσίμας είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι όποιος θέλει μπορεί!

Όταν τελείωσε το δημοτικό αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο ώστε να εργαστεί και δεκαετίες αργότερα στα 58 του, έχοντας μέσα του το σαράκι της μάθησης, ξαναγύρισε στα θρανία και μάλιστα στην ίδια τάξη (α’ γυμνασίου) με την εγγονή του Ελισάβετ.

Παρά τις καθημερινές υποχρεώσεις του και την δουλειά του ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών ο κύριος Βασίλης κατάφερνε να διαβάζει και να είναι επιμελής μαθητής ενώ έπειτα από παρότρυνση των δασκάλων του αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.

Κάποια θέματα υγείας δεν τον άφησαν να δώσει πανελλήνιες πέρυσι αλλά δεν πτοήθηκε και πήγε διπλά διαβασμένος φέτος.

Θα ήθελε να περάσει στη γυμναστική ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Όσο για την εγγονή του, την Ελισάβετ, δηλώνει περήφανη για τον παππού της και μας εξηγεί πως ένιωσε όταν εκείνος ξαναγύρισε στα θρανία.

«Πελάτισσες στο κομμωτήριο κρατούσαν το βιβλίο για να μάθω την ιστορία»

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια αγάπη για τη γνώση και ο 55χρονος κομμωτής Χρήστος Στάγγος, αποφάσισε σε μεγάλη ηλικία να αλλάξει τη ζωή του και δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του.

«Ήταν μεγάλο αγκάθι για μένα που τόσα χρόνια δεν είχα καταφέρει να υλοποιήσω το όνειρό μου. Κάθε χρόνο έλεγα πως θα ξεκινήσω το σχολείο και η δουλειά, οι υποχρεώσεις, όλα, δεν μ’ άφηναν να το κάνω», αναφέρει, επισημαίνοντας πως σταμάτησε το σχολείο όταν έχασε τους δικούς του και έπρεπε να εργαστεί για βιοποριστικούς λόγους.

Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή σε αυτό το ταξίδι, όπως σημειώνει ο κ. Στάγγος, το απόλαυσε με τη ψυχή του και είχε στήριγμα τους φίλους του, αλλά και τους πελάτες και τις πελάτισσές του, στο κομμωτήριο που διατηρεί εδώ και τρεις δεκαετίες. «Υπηρέτησα τον χώρο της ομορφιάς, όμως πάντα ήθελα να σπουδάσω. Ήταν πολύ δύσκολη προσπάθεια, διάβαζα 4-5 ώρες τα βραδιά, για να συμπληρώσω τα κενά. Διάβασμα παντού, ακόμα και στο κομμωτήριο… Οι πελάτισσές μου με βοηθούσαν, κρατούσαν το βιβλίο και τους έλεγα την ιστορία, με στήριξαν σαν να ήταν η οικογένεια μου», λέει συγκινημένος.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν τον βλέπουν ανάμεσα τους, γελώντας, επισημαίνει πως: «Όταν μπαίνω στη αίθουσα, νομίζουν ότι είμαι καθηγητής και μάλιστα με ρωτάνε: “Κύριε καθηγητά τι θα γράψουμε;”. Είναι όμορφο και μετά όταν τους λέω είμαι “και εγώ μαζί σας, είμαι μαθητής και θα δώσω εξετάσεις”, τους φαίνεται πολύ περίεργο, αλλά τους αρέσει», εξηγεί, με μάτια που μαρτυρούν τη χαρά και την ικανοποίηση του.

Στόχος του Χρήστου Στάγγου είναι να καταφέρει να περάσει στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από πολύ μικρή ηλικία ήταν πολύ κοντά στον Θεό και στην Εκκλησία και ήταν η υπόσχεση που είχε δώσει στην μητέρα του, όταν την έχασε σε ηλικία 13 ετών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιά στο ΥΜΑΘ – Τρεις προσαγωγές

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως