{ }

Τηγανίτες με σπανάκι, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Τηγανίτες με σπανάκι, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού



Η σεφ κάνει άνω-κάτω τη σπανακόπιτα και την ανασυνθέτει σε τηγανίτες πανεύκολες και νοστιμότατες.

Η σεφ κάνει άνω-κάτω τη σπανακόπιτα και την ανασυνθέτει σε τηγανίτες πανεύκολες και νοστιμότατες.
 
Υλικά
 
    1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα (για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο πλυμένο σπανάκι - συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ)
    120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
    1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
    160 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
    2 αυγά
    140 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη
    50 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
    100 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
 
    1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, προτιμότερο πρόβειο (με την πέτσα)
    1 κουτ. σούπας ξίδι
    30 ml ελαιόλαδο
    1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη, σε σκόνη (ή λιγότερο, αν δεν θέλουμε
    έντονη τη σάλτσα στο πρωινό)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Σάλτσα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
 
Τηγανίτες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός, όπως, π.χ., το μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες.
 
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από τον χυλό για κάθε τηγανίτα. Θα χωρέσουν δύο τρεις τηγανίτες. Πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το λάδι και ο χυλός. Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Στο τραπέζι θα έχουμε επίσης ελιές Καλαμών, ντοματίνια και φράουλες.
 
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
 
Πηγή gastronomos.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ