{ Life }

Την ζωή πρέπει να την ζεις!

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορναίος

 

Κατηγορίες: Απόψεις

Την ζωή πρέπει να την ζεις!

Την Ζωή πρέπει να την ζεις, κι όχι να την σκέφτεσαι, να την φαντάζεσαι ή να την υποθέτεις.

Την ζωή αν λαχταράς
σε ξένους (παράγοντες) μην ελπίζεις
μόνος σου παρ την αν μπορείς
αλλιώς δεν την αξίζεις!

Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο, το οποίο μας δόθηκε από τον Δημιουργό αυτού του κόσμου για κάποιο λόγο. Σίγουρα δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, μόνο για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να ικανοποιήσουμε τα γούστα μας. Ένας τέτοιος τρόπος ζωής στερείται νοήματος και σκοπού ζωής οδηγώντας τον άνθρωπο σε υπαρξιακό αδιέξοδο και βυθίζοντας τον σε μια κενή ζωή άνευ ουσίας και μαγείας.
 
Η κατάχρηση των υλικών αγαθών που μας δώρισε η Φύσις και η συχνή ενασχόληση των ανθρώπων σε ευκαιριακές δραστηριότητες, σχέσεις και καταστάσεις εξουθενώνουν τον άνθρωπο και τον αδειάζουν ενεργειακά δίχως να του γεμίζουν την ψυχή με κάποιο όραμα και λόγο!
 
Επειδή όμως μια φορά ζει κανείς, οφείλει σε αυτή τη ζωή να ζήσει σύμφωνα με τις προσωπικές του Αρχές και Αξίες, να αποκτήσει βιώματα και εμπειρίες και να αδράξει κάθε μέρα που του χαρίζει ο Θεός διότι στη ζωή αυτή τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Οι Αρχές και οι Αξίες του ανθρώπου δημιουργούνται ανάλογα το οικογενειακό του περιβάλλον, το κοινωνικό του περίγυρο και τις προσωπικές του ανησυχίες και αναζητήσεις. Αν θέλει να είναι ευτυχισμένος, θα πρέπει να ζει με γνώμονα της ζωής τον προσωπικό του Κώδικα Αρχών και Αξιών ώστε να είναι καλά με τον εαυτό του και να απολαμβάνει σε κάθε στιγμή της ζωής του την ύπαρξη του.
 
Τα βιώματα και οι εμπειρίες, είναι αυτά που διαμορφώνουν μακροπρόθεσμα τον χαρακτήρα του και τον βοηθούν να γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό του. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η καλοπέραση δεν είναι καταστάσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν ανώτερο σκοπό ή σε μια βαθύτερη γνωριμία με τον ανώτερο εαυτό μας. Αντίθετα, ο πόνος, η θλίψη και η μελαγχολία έχουν αποδειχθεί ότι αν κρατήσουν για μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να μας μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά και αναγεννησιακά.
 
Τέλος, η δράση είναι αυτή που καθορίζει στο πέρας της ζωής μας την ποιότητα της και το περιεχόμενο της, κι όχι τα μεγάλα λόγια και οι μεγάλες σκέψεις.
 
Την Ζωή πρέπει να την ζεις, κι όχι να την σκέφτεσαι,
να την φαντάζεσαι ή να την υποθέτεις.
Αυτό που θέλεις να κάνεις, βρες τρόπο και κάνε το!
Αυτό που αναζητάς να γνωρίσεις, αναζήτησε το και γνώρισε το!
Αυτό που επιθυμείς να νιώσεις, μην διστάζεις να το νιώσεις!
Αυτός που φαντάζεσαι πως είσαι, συνειδητοποίησε πως είσαι ΜΟΝΟ στη φαντασία σου, επομένως προσπάθησε να γίνεις και στην πραγματικότητα!

Σκέψου μόνο πως αν σταματούσε ο χρόνος αυτή τη στιγμή, αν κοβόταν το νήμα της ζωής σου σήμερα, ποιο θα ήταν το παράπονο σου από την ζωή που δεν σου επέτρεψε να το κάνεις;Η πλειοψηφία των ανθρώπων φοβάται να ζήσει. Φοβάται να αγαπήσει, να ερωτευτεί, να ριψοκινδυνέψει, να δράσει, να αλλάξει, να προχωρήσει, να εξελιχθεί.

Εγκλωβισμένοι όλοι μας στα παιδικά μας ψυχολογικά τραύματα, σε συναισθηματικές συγκρούσεις και εσωτερικές μάχες με τον Εαυτό μας καταφέρνει πάντα το Εγώ μας να μας βάζει κάτω μην επιτρέποντας τον Ανώτερο Εαυτό μας να λάβει τα ηνία της ύπαρξης μας και μένοντας έτσι μια ζωή στάσιμοι, αδύναμοι και φοβισμένοι!
 
Η Ζωή όμως, είναι ένα μεγάλο εμπειρικό σχολείο, δεν είναι ένας χώρος ασφαλείας, ούτε ένας θάλαμος αδράνειας. Γι αυτό πολλές θεωρίες και φιλοσοφίες δεν κατάφεραν ποτέ να εφαρμοστούν στην κοινωνία και στην ίδια τη ζωή! Μπορεί κάποιες από αυτές να ήταν ουτοπικές, άλλες ιδανικές, άλλες περίεργες και μερικές απορριπτέες αλλά στο τέλος η ζωή επέλεξε ποιες θα αποδεχθεί και θα συμβαδίσει μαζί τους και ποιες θα τις κρατήσει απλά και μόνο ως θεωρίες ή λόγια στον πίνακα.

Δεν είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να έχει έναν Life Coach από πίσω του γιατί η ίδια η ζωή είναι ένας προπονητής. Η ίδια η ζωή του παραδίδει μαθήματα ζωής και από τα λάθη του, μαθαίνει και εξελίσσεται. Είναι καλό να έχει έναν Σύμβουλο, έναν έμπιστο άνθρωπο που έχει ζήσει τη ζωή του και έχει δει πράγματα με τα μάτια του, που έχει εμπειρίες ζωής και έχει περάσει δύσκολα βιώματα. Όμως, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως την ζωή μας την ζούμε εμείς κι όχι οι άλλοι, έτσι την βιώνουμε πάντα από τη δική μας πλευρά και την αντικρίζουμε πάντα από την δική μας οπτική γωνία. Στο τέλος της ημέρας αλλά και στο τέλος της ζωής μας, οι αποφάσεις, οι επιλογές και οι δράσεις θα είναι δικές μας!
 
Εμείς είμαστε οι πραγματικοί σεναριογράφοι της προσωπικής μας ζωής, εμείς και οι σκηνοθέτες της δράσης μας. Εμείς είμαστε οι μαθητές ως Συλλέκτες Εμπειριών, εμείς και οι δάσκαλοι ως Life Coach των δικών μας ζωών.
 
Η Ζωή είναι ένα Δώρο. Ένα Δώρο Θεού. Και ο Θεός, όπως και ο Άνθρωπος όταν σου κάνει ένα δώρο, θέλει από σένα να το χαρείς και να το αξιοποιήσεις, κι όχι να το αφήσεις στην άκρη για να μην χαλάσει ή στο ράφι για να μην σπάσει.
 
Εσύ τι θα κάνεις;
Θα αξιοποιήσεις το Δώρο που σου δόθηκε ή θα στεναχωρήσεις Αυτόν που σου το χάρισε;

cityportal.gr/ Την ζωή πρέπει να την ζεις! / Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορναίος

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ