Θρίλερ στην Τουρκία: Εντοπίστηκε το πτώμα του Μαμάντοφ, πρώην Αζέρου πολιτικού κρατούμενου και ακτιβιστή

Το βράδυ της 4ης Μαΐου, το σώμα του πρώην πολιτικού κρατουμένου του Αζερμπαϊτζάν Μπαϊράμ Μαμάντοφ βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου του νεαρού ακτιβιστή.

Ο Μπαϊράμ Μαμάντοφ έγινε διάσημος στο Αζερμπαϊτζάν το 2016, όταν τέθηκε υπό κράτηση μαζί με τον Κιάια Ιμπραήμ, αφού άφησαν την επιγραφή «Ημέρα των ευτυχών σκλάβων» σε ένα μνημείο του Χέινταρ Αλίεφ (πατέρα του σημερινού προέδρου) την παραμονή των γενεθλίων του πρώην προέδρου. Αργότερα, το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο ακτιβιστές σε 10 χρόνια φυλάκισης, κατηγορώντας τους για εμπορία ναρκωτικών.

Πριν από αρκετούς μήνες, ο Μπαϊράμ Μαμάντοφ πήγε στην Τουρκία και σε δύο μέρες επρόκειτο να επιστρέψει στο Μπακού. Οι φίλοι του λένε ότι ο θάνατός του είναι ύποπτος.

«Στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφτηκα την Bayram τις προάλλες. Μιλήσαμε για πολύ ώρα. Μπήκε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ευρώπη. Προετοιμαζόταν για αυτό το πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν απασχολημένος, έτσι έκλεισε ακόμη και τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είχε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα. Είπε ότι θα επιστρέψει στο Αζερμπαϊτζάν αφού λάβει καλή εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής, οι λεπτομέρειες του συμβάντος είναι άγνωστες, αλλά ιστότοποι κοντά στην κυβέρνηση γράφουν ήδη ότι ήταν αυτοκτονία. Αλλά η έρευνα δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη.

Δεν είναι γνωστό πώς κατέληξε ο Μπαϊράμ στην ακτή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που είναι αδύνατο να βγει έξω στην Τουρκία. Στην άλλη πλευρά όπου συνέβησαν όλα, συνήθως υπάρχουν εκατό αστυνομικοί σε υπηρεσία. Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας του συμβάντος. Ποιος είναι ο σκοπός εκείνων που κυκλοφορούν τα νέα της αυτοκτονίας; Μίλησα με φίλους, αύριο θα μάθουμε τις λεπτομέρειες», έγραψε ο δημοσιογράφος του Αζερμπαϊτζάν Afgan Mukhtarli, που τώρα ζει στη Γερμανία, στη σελίδα του στο Facebook.