Το πρώτο έργο τέχνης που δημιουργείται στο διάστημα!

Θρίλερ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Ανέφερε απώλεια προσανατολισμού

O Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) έχασε τον προσανατολισμό του στο διάστημα την στιγμή που δοκίμαζε τους κινητήρες του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Soyuz MS-18, με το οποίο θα επιστρέψει το «πλήρωμα της ταινίας», στη γη, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των κοσμοναυτών με τη Γη, που μεταδόθηκαν από τη NASA.Ο Κινέζικος διαστημικός σταθμός Tiangong-1 κάηκε ολοσχερώς πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό

“Λάβαμε ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης από συναδέλφους (από το αμερικανικό τμήμα του σταθμού ) – για απώλεια προσανατολισμού”, ανέφερε ο κοσμοναύτης ¨Αντον Σκαπέρλοφ προς ειδικό του Κέντρου Ελέγχου Αποστολής κοντά στη Μόσχα. Ήμασταν εμείς που δοκιμάζαμε το COURT (Σύστημα Ελέγχου Κυκλοφορίας – Εκδ.) Νο. 2 (διαστημόπλοιο Soyuz MS -18)” Απάντησε ο ειδικός.

Στο διαστημόπλοιο Soyuz, πριν επιστρέψει στη Γη, συνήθως πραγματοποιείται δοκιμή με εενεργοποίηση των κινητήρων του. Ο κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι ο σκηνοθέτης Κλίμ Σιπένκο και η ηθοποιός Γιούλια Περέσιλντ, σχεδιάζουν να προσγειωθούν με το Soyuz MS-18 στις 17 Οκτωβρίου αφού γύρισαν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα στο ISS.

 

πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως