Θυρίδες ΕΤΕ. Η Εθνική Τράπεζα συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές

Θυρίδες ΕΤΕ. Η Εθνική Τράπεζα συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ασχολείται ενεργά και επιζητεί την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης των θυρίδων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
 
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές δε, η ίδια η τράπεζα, έδρασε ως αρωγός της Δικαιοσύνης στο θέμα των θυρίδων που φέρονται να παραβιάστηκαν από έξι τραπεζικούς υπαλλήλους σε υποκατάστημα της, ενώ συνέδραμε και  συνεχίζει να συνδράμει στην «αποκάλυψη της αλήθειας». 
 
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια. «Υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δεδομένο», ενώ προσθέτουν «Σεβόμενοι τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας δεν μας επιτρέπεται να αναφερθούμε στην παρούσα φάση σε συγκεκριμένα στοιχεία, συνιστούμε δε προσοχή, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του θέματος».
 
Σημειώνουν εμφατικά ότι  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα,  καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε και υπενθυμίζουν ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται πάντα με δύο κλειδιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην αποκλειστική κατοχή του πελάτη.
 
Οι τραπεζικές πηγές καταλήγουν λέγοντας  ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της. «Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
 
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των έξι υπαλλήλων φύλαξης των θυρίδων ασκήθηκε ποινική δίωξη, , για αφαίρεση από το εσωτερικό 9 τραπεζικών θυρίδων από το 1999 έως και το 2016,  μεγάλης ποσότητας από χρυσές λίρες Αγγλίας, από ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια.