{ Τελευταία νέα }

Τι δήλωσε ο Αγγελίδης για την απομάκρυνσή του από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας;


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τι δήλωσε ο Αγγελίδης για την απομάκρυνσή του από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας;Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Αγγελίδης για τον απολογισμό του έργου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν την Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Νοτοπούλου, για τους λόγους της αποπομπής του.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Αγγελίδης για τον απολογισμό του έργου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας παρέπεμψε τους δημοσιογράφους  να ρωτήσουν την Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ.  Νοτοπούλου, για τους λόγους της αποπομπής του.
 
Τόνισε δε,  ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της ΑΖΚ ορίζεται από τον αρμόδιο Υπουργό ανεφέροντας  ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να ζητά την παραίτηση του προέδρου.
Στον απολογισμό του έργου του ανέφερε ότι ζητούμενο ήταν η εξωστρέφεια και να γνωρίσει η κοινωνία το έργο της ζώνης.
Επιπλέον, εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει έκρηξη επενδύσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε  τη σημασία που έχει να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιοποίηση του οικοπέδου των 65 στρεμμάτων στη Θέρμη, που έχει παραχωρηθεί στην ΑΖΚ ΑΕ για να δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αγροδιατροφής, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για την εγκατάσταση καινοτομικών επιχειρήσεων και ερευνητών.
 
Επισήμανε ότι έφτασε σε ένα σημείο ωριμότητας και αξιοπιστίας φέρνοντας χρήματα από τρία ευρωπαϊκά έργα και συμβάλλοντας στη δημιουργία 1000 έμμεσων θέσεων εργασίας από επενδύσεις στην καινοτομία. Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός θύλακα καινοτομίας εντός της ζώνης μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος ενώ έκανε αναφορά και στην πρωτοβουλία come back για την ανάσχεση του braindrain.
 
 «Ο κύκλος δεν έκλεισε βίαια, έκλεισε γιατί έπρεπε να κλείσει» σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.
ενώ έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του επόμενου προέδρου για ενημέρωση.
 
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκτίμησε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως η αποδοχή από πλευράς του της πρόσκλησης για την εκδήλωση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για να του ζητηθεί η παραίτησή του από την κα Νοτοπούλου.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ