{ Τελευταία νέα }

Τι δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης για το περιστατικό στο Σαρλ ντε Γκολ

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τι δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης για το περιστατικό στο Σαρλ ντε Γκολ“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εδώ στοχοποιείται ένας Έλληνας πολίτης. Και ως Έλληνας και Ευρωπαίος έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε συμπεριφορές, που μας στοχοποιούν”, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ΜΕΡΑ25 στο Ραδιόφωνο News 24/7, ανέφερε τα εξής: “O αστυνομικός μου ζήτησε το διαβατήριο, το έδωσα. Αυτό το σημειώνω γιατί κάποιοι ανόητοι λένε ότι δεν έδωσα το διαβατήριο. Με κοίταξε μοχθηρά. Δεν αναγνώρισε ποιος είμαι, ευτυχώς. Κι αυτό έχει σημασία, δεν το έκανε σε εμένα, θα το έκανε σε οποιονδήποτε Έλληνα. Ήταν ιδιαίτερα βάναυσος. Πήγε να μου δώσει το διαβατήριο, αφού είδε ότι είναι εντάξει. Πάω να το πάρω και το τραβάει πίσω, ένα μικρό καψωνάκι που έκαναν στον στρατό όταν πρωτομπαίναμε”. Στην συνέχεια ισχυρίστηκε ότι εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος του χαμογέλασε λίγο ειρωνικά και ο αστυνομικός του έδωσε πίσω το διαβατήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο αστυνομικός είχε βάλει το σώμα του στην πόρτα “κι έπρεπε να πάω από το πλάι του για να περάσω. Το έκανα για να φύγω και εκείνη την ώρα σηκώνει το χέρι του, απλώνει τον αγκώνα του - ήταν σχεδιασμένο αυτό, φαινόταν- και καθώς τον ακουμπάω με πιάνει και με κολλάει στον τοίχο. Με έπιασε από τους ώμους και με κόλλησε στον τοίχο”.
 
Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι κάλεσε τον αστυνομικό να φωνάξει κάποιον ανώτερό του κι εκείνος του ζήτησε να τον ακολουθήσει. “Του είπα όχι, γιατί είναι βίαιος και εκτός ελέγχου. Άρχισε να μου λέει πως δεν υπάρχει ανώτερος αξιωματικός ” τόνισε.
 
“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εδώ στοχοποιείται ένας Έλληνας πολίτης. Και ως Έλληνας και Ευρωπαίος έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε συμπεριφορές, που μας στοχοποιούν”, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ