Το εξώφυλλο του βιβλιου της Νάσιας Διονυσίου Τι είναι ένας κάμπος

Τι είναι ένας κάμπος | Νάσια Διονυσίου

Τι είναι ένας κάμπος | Συγγραφέας: Νάσια Διονυσίου | Εκδόσεις: Πόλις | ISBN: 9789604357765 | Αριθμός Σελίδων: 104 | Έτος Έκδοσης: 2021

Τι είναι ένας κάμπος

Εξωφυλλο του βιβλιου: Τι είναι ένας κάμπος

Τι είναι ένας κάμπος; Είναι οι ψυχές που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την κόλαση που τους είχε γραφτεί. Οι ψυχές που αδυνατούν να πιστέψουν στην εύνοια της τύχης και γλίτωσαν από τα χέρια των απάνθρωπων. Που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους αδύναμοι να τους προστατέψουν και τώρα με το βαρύ φορτίο του επιζήσαντα, περιφέρουν ένα άδειο καυκί στους κάμπους, προσπαθώντας να αποφασίσουν για την αξία της ίδιας της ζωής τους.

Ο Φαίδων είναι δημοσιογράφος και ορίζεται ως ρεπόρτερ για να συνομιλήσει μαζί τους και να τους πάρει συνεντεύξεις. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι έγινε. Τους συναντά στο Καθαρτήριο που τους προετοίμασαν οι σωτήρες τους… Στην αναμονή και με τον αιώνιο φόβο για την τύχη τους, που λόγω της συμμαχικής πολιτικής, ολισθαίνει να γίνει μια νέα κόλαση και όχι ο πολυπόθητος παράδεισος.

Το μυαλό του δημοσιογράφου αρνείται να χωρέσει την φρίκη που έζησαν, τον τρόμο που βίωσαν, την αίσθηση αδυναμίας και ανικανότητας να προστατευτούν και να προστατεύσουν, να αντιδράσουν. Την ταραχή του μετριάζουν δύο σημαντικές πράξεις. Η Αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των απλών ανθρώπων και η Ζωή που πάντα βρίσκει τρόπο να νικά και να ανθίζει παρόλες τις προσπάθειες να την ξεριζώσουν και να την πνίξουν. Εκεί που οι παντοδύναμες Μεγάλες Δυνάμεις δυσκολεύονται να δείξουν πιο ανθρώπινο πρόσωπο από τους ναζί, ο απλός λαός θα κρύψει έναν δραπέτη, θα δώσει δύο χρυσά, ζουμερά πορτοκάλια στα παιδιά, θα αφήσει στη θάλασσα να ξεπλύνει τις ψυχές τους. Και τότε η ελπίδα θα αναπτερωθεί. Δεν θα ξεχάσει. Θα αναπτερωθεί. Η αγάπη θα ανθίσει, μωρά θα γεννηθούν και παιδιά θα τρέξουν, θα γελάσουν, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν.

Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την νουβέλα «Τι είναι ένας κάμπος της» κυρίας Νάσιας Διονυσίου. Μέσα σε λίγες σελίδες έχει κατορθώσει να βάλει τόσα αισθήματα και τόσο ερωτηματικά για τη φύση του ανθρώπου. Ίσως ο άνθρωπος και ο κάμπος να είναι συνώνυμα, στην περίπτωσή μας. Είναι η ιστορία της επόμενης μέρας που δεν την μάθαμε ποτέ και θα έσβηνε στη λήθη. Την ευχαριστώ πολύ!

Τι είναι ένας κάμπος | Νάσια Διονυσίου | Γράφει η Μαριάννα Φλέσσα

«Σώσε με» Δημήτρης Σίμος

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως