Τι είναι ο έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις | Θέατρο Άνετον

Η παράσταση Τι είναι ο έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στο Φεστιβάλ Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023

Η παράσταση Τι είναι ο έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις

Η παράσταση είναι μια προσπάθεια να πλησιάσουμε το πιο κλισέ ερώτημα όλων των εποχών. Στην μεταμοντέρνα εποχή οι προσλαμβάνουσες για το θέμα “έρωτας” είναι αμέτρητες και ετερόκλητες (όπως και για κάθε θέμα άλλωστε). Προπονηθήκαμε χρόνια να κολυμπάμε μέσα στο αχανές πλέγμα απόψεων που μας διαμορφώνουν άθελά μας: οι οδηγοί επιβίωσης, το ατελείωτο chatάρισμα, τα πρότυπα των media. Κι ύστερα: η φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η ίδια η καθημερινότητα. Στα 25 μας, έχουμε ήδη ακούσει, δει, συζητήσει τα πάντα γύρω από τον έρωτα.

Έχουμε όμως βιώσει; Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουμε τι είναι έρωτας μόνο και μόνο επειδή μάθαμε να είναι παντού τριγύρω μας, με διάφορες μορφές. Αλλά ακόμα κι αν ανήκουμε σε εκείνους που έχουμε ζήσει τον έρωτα, είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουμε τι είναι;

«Ερωτεύομαι» θα πει να μπορώ να μεταποιώ αυτήν τη στεγνή κατασκευή που συνήθισα να είμαι. Αυτό όμως το πιστεύουμε εμείς και αυτό που πιστεύει ένας ή κάποιοι μόνο δεν αρκεί για να αποκαλυφθεί η ερωτική πραγματικότητα σήμερα.

Τι είναι έρωτας λοιπόν; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η απάντηση; Πόσο διαθέσιμοι/ες είμαστε γι’ αυτόν και πόσο ελεύθεροι/ες να τον απολαύσουμε; Δύο σώματα που καλούνται να μιλήσουν, να υμνήσουν, να αγγίξουν τον έρωτα. Πάνω σε σκάλες, κάτω στο πάτωμα, πάνω σε κερκίδες, πλάι σε μικρόφωνο.

20 απαντήσεις μέσα σε 20 εικόνες.

Μην τις ψάξεις στο ίντερνετ, αλλού ψάξε!
Μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τη νέα γενιά, για τη νέα γενιά, με θέμα τον Έρωτα σήμερα, σε σκηνοθεσία Ελευθερίας Καμπαγιοβάνη και δραματουργία Δημήτρη Μαχαιρίδη.

Μια προσπάθεια να πλησιάσουμε πιο κοντά στην απάντηση του ερωτήματος “τι είναι ο έρωτας”. Στη δική μας απάντηση, στη δική σας απάντηση, στη δική σου απάντηση… Η αντίστροφη μέτρηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει!

Μια ομάδα πέντε νέων δημιουργών μιλούν με απλότητα, χιούμορ και αισθαντικότητα για τον Έρωτα στην σύγχρονη εποχή, μέσα από τις τεχνικές του Devised Theatre (Θέατρο της Επινόησης). Δύο performers (Θανάσης Μάζνας, Κατερίνα Σωτηρίου) και ένας μουσικός επί σκηνής (Κωστής Παλαιογιάννης) μας δίνουν τις δικές τους 20 ΤΟΠ απαντήσεις (όπως προέκυψαν μετά από ζύμωση) για το τι είναι επιτέλους ο Έρωτας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Δραματουργία/Βοηθός σκηνοθέτιδας: Δημήτρης Μαχαιρίδης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωστής Παλαιογιάννης
Διαμόρφωση χώρου: η ομάδα
Γραφιστικος σχεδιασμός: Σοφία Σημάδη
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζησταμάτης Βολονάκης
Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου, LibrArt Performing Arts Ensemble
Εκτέλεση παραγωγής: LibrArt Performing Arts Ensemble

Επί σκηνής: Θανάσης Μάζνας, Κατερίνα Σωτηρίου, Κωστής Παλαιογιάννης

*Η παράσταση δημιουργήθηκε αρχικά στα πλαίσια διπλωματικών εργασιών σκηνοθεσίας και δραματουργίας, στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με επόπτριες καθηγήτριες τη Δανάη Θεοδωρίδου και την Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, αντίστοιχα.


► Info

Τι είναι ο έρωτας: οι Τοπ 20 απαντήσεις
Θέατρο Άνετον – Θεσσαλονίκη
Φεστιβάλ Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023 (πρόγραμμα)


Παραστάσεις

  • Τρίτη 28 Μαρτίου, 21.00 (θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μετά το τέλος της παράστασης με τους συντελεστές)
  • Τετάρτη 29 Μαρτίου, 21.00

Τιμή εισιτηρίου

10 κανονικό, 8 μειωμένο (ατέλεια, φοιτητικό, άνεργοι)
Τηλεφωνική κράτηση θέσεων
697 719 6614, 698 661 4274

Facebook Event: https://fb.me/e/6b3CBZ9nk


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής


  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως