{ Life }

Τι συνέβη σαν σήμερα 17 Φεβρουαρίου ... 200 χρονια μετά τη Γαλλική Επανάσταση εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Πολιτικό Γάμο


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

Τι συνέβη σαν σήμερα 17 Φεβρουαρίου ... 200 χρονια μετά τη Γαλλική Επανάσταση εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Πολιτικό ΓάμοΣημαντικά και ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν στις 17 Φεβρουαρίου όπως τα κατέγραψε η βικιπαιδεια
 

364 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιοβιανός πεθαίνει κάτω από ύποπτες συνθήκες μετά από βασιλεία 8 μηνών. Βρέθηκε νεκρός στη σκηνή του στα Τύανα της Μικράς Ασίας, ενώ επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη.
 
1600 - Ο φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο καίγεται ζωντανός, ως αιρετικός, στο Κάμπο ντε Φιόρι στη Ρώμη.
 

 

 
1904 - Η Μαντάμα Μπατερφλάι κάνει πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου.
 
1919 - Η Ουκρανία ζητά βοήθεια από την Αντάντ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να αντιμετωπίσει τους Μπολσεβίκους.
 
1933 - Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού Newsweek.
 
1968 - Ανοιχτή ρήξη στη 12η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., που συγκαλείται στο Βουκουρέστι, δρομολογεί τη διάσπαση του κόμματος. Διαβάστε εδώ Η διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 στη 12η Ευρεία Ολομέλεια της Κεντρικής του Επιτροπής στη Βουδαπέστη
 
1969 - Τίθεται εν ισχύ ο νέος καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, βάσει του οποίου η Ιερά Σύνοδος θα μπορεί να εκδίδει διατάξεις που θα ισχύουν για ολόκληρη την Εκκλησία χωρίς να απαιτείται έγκριση του κράτους και θα διαχειρίζεται αυτοβούλως την εκκλησιαστική περιουσία.
 
1972 - Οι αθροιστικές πωλήσεις του σκαραβαίου της Volkswagen υπερβαίνουν εκείνες του Ford Model T.
 
1978 - Σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία: Πυροδοτείται εμπρηστική βόμβα σε εστιατόριο κοντά στο Μπέλφαστ, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 30, όλοι τους Προτεστάντες.
 
1979 - Αρχίζει ο Σινοβιετναμέζικος Πόλεμος.
 
1980 - Πραγματοποιείται η πρώτη χειμερινή ανάβαση στο Έβερεστ από τους Κριστόφ Βιελίτσκι και Λάσεκ Κίτσι.

1982 Στην Ελλάδα το νομοσχέδιο για τον Πολιτικό Γάμο εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή από τον Α. Παπανδρέου, 200 χρόνια μετά την καθιέρωσή του από τη Γαλλική Επανάσταση στις 17 Φεβρουαρίου 1982 και ψηφίστηκε στις 22 Μαρτίου, με τις αρνητικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.  Έως τότε ίσχυε η υποχρεωτική ιερολογία του γάμου (θρησκευτικός γάμος), που είχε καθιερωθεί με Νεαρά του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ' του Σοφού το 893 μ.Χ. («Μη ερρώσθαι τα συνοικέσια άνευ της ιεράς ευλογίας»)
1986 Πεθαίνει, σε ηλικία 90 ετών στο Όουχαϊ της Καλιφόρνια, ένας απο τους πλέον σημαντικούς αριστοκράτες φιλοσόφους όλων των εποχών και ιστορικής σημασίας πνευματικός στοχαστής, ο Τζίντου Κρισναμούρτι.
 
1996 - Στη Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια), ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροφ νικά στο σκάκι τον υπερυπολογιστή Deep blue.
 
2006 - Μεγάλη κατολίσθηση λάσπης στις Φιλιππίνες προκαλεί το θάνατο επισήμως σε 1.126 άτομα.
 
2008 – Το Κόσοβο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Σερβία.
 

Με πληροφορίες από τη wikipedia


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ