{ Τελευταία νέα }

Τις δύο νέες εκθέσεις του MOMus επισκέφθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Τις δύο νέες εκθέσεις του MOMus επισκέφθηκε η ΠτΔ Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΤις δύο νέες εκθέσεις «Anthropause» και «Together, so Far so Close» επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τις δύο νέες εκθέσεις του MOMus - Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, «Anthropause» και «Together, so Far so Close» επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους χώρους του MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του MOMus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην πόλη με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για δύο εκθέσεις με έργα -φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, βίντεο, ζωγραφικά έργα, χαρακτικά- που δημιουργήθηκαν από το κοινό κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του περασμένου Μαρτίου, και κατατέθηκαν σε ανοιχτές προσκλήσεις του MOMus.
Οι δημιουργίες που προέκυψαν λειτουργούν ως απάντηση και διέξοδο στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώσαμε και εκτίθενται πλέον ως ένα διαφορετικό, συλλογικό, αποσπασματικό ημερολόγιο μιας εποχής. Αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού, διατρέχουν και τις δύο εκθέσεις στις οποίες ξεναγήθηκε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Το Μουσείο νομίζω κέρδισε ένα σημαντικό στοίχημα!
Απευθύνθηκε στο κοινό και ανέθεσε όχι μόνο τα έργα αλλά και την επιμέλεια της έκθεσης σε 23 καλλιτέχνες, σπουδαστές και φιλότεχνους που δούλεψαν συλλογικά και παρουσίασαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα με έργα που φυσικά αναφέρονται στην πρώτη φάση της πανδημίας» σχολίασε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ξενάγησή της στην έκθεση «Together, so Far so Close», συγχαίροντας τους συντελεστές του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών για την πρωτοβουλία, κυρίως όμως τους 23 curators!

Αναφερόμενη στην έκθεση «Anthropause» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Η πρωτοβουλία του Μουσείου Φωτογραφίας να απευθύνει πρόσκληση ανοιχτή στο κοινό για τη συνεργασία με θέμα την πανδημία είχε σαν αποτέλεσμα μια σειρά φωτογραφιών που αποτελούν τεκμήρια αυτής της τόσο ιδιαίτερης περιόδου, μας προβληματίζουν, μας δημιουργούν ακόμη και ανησυχία…Οι εικόνες μας κάνουν να αναλογιστούμε πάνω σε στοιχεία που είχαμε ήδη δει, αλλά τα αντικρύζουμε με άλλη ματιά… Μια ενδιαφέρουσα έκθεση, αποτέλεσμα συνέργειας του μουσείου με το κοινό του».


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ