Τις Κυριακές οι άνδρες βλέπουν ποδόσφαιρα...

Τις Κυριακές οι άνδρες βλέπουν ποδόσφαιρα...

Τις Κυριακές τα απογεύματα ξέρω πως οι άντρες φίλοι μου βλέπουν ποδόσφαιρα και μετά από το μάτς παρακολουθούν όλες αυτές τις εκπομπές που αναλύουν αυτά που έβλεπαν τόσες ώρες και άλλα 55 ματς που δεν πρόλαβαν να δουν και μετά όλοι μαζί μιλάνε για την ομάδα τους σε πρώτο ενικό πρόσωπο, του τύπου εγώ έπαιξα καλά , εσύ να κοιτάς που σερνόσουν και άλλα τέτοια… Μετά από τόσο παιχνίδι και φωνή και αφού έχουν εκτονωθεί σαν παιδάκια σε παιδότοπο πάνε για ύπνο γιατί αύριο είναι Δευτέρα και έχουν και δουλειά οι μπέμπηδες.
Πάντα το πίστευα πως οι άντρες είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Μπορούν να ζήσουν με ένα ζευγάρι παπούτσια, ετοιμάζονται για να βγουν έξω σε χρόνο που εσύ έχεις βάλει μάσκαρα μόνο στο ένα σου μάτι και το τιρκουάζ για αυτούς είναι ότι και το μπλε ρουα και το μπλε μαρέν. Απλά μπλε και ξεφορτώσού με! Δεν ξέρουν τι είναι το πιέ ντε πούλ , ούτε το πιε ντε κοκ και φυσικά το δε ξεχωρίζουν το λεοπάρ από το τιγρέ και νομίζω πως μέσα τους μας κοροϊδεύουν και λίγο όταν τα φοράμε.

Σου λέει ο άλλος θα πάω με τα παιδιά να παίξω μπάλα. Αυτό έλεγε στη μαμά του στα 15 , αυτό λέει και στη γκόμενα του στα 30. Θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά , γιατί κατά βάθος είναι και θα είναι για πάντα παιδί!! Τι δεν καταλαβαίνεις;; Στο λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος. Θέλω να παίξω κυρά μου , εγώ έτσι περνάω καλά, έτσι χαλαρώνω , έτσι εκτονώνομαι ,αυτό έχω ανάγκη βρε αδελφέ!! Εμείς στα 15 μας θέλουμε να γίνουμε μεγάλες και στα 30 θέλουμε να γίνουμε μαμάδες!!

Νομίζω πως οι γυναίκες όσο μεγαλώνουμε σταματάμε να γελάμε τόσο πολύ. Γινόμαστε σοβαρές αλλά με άσχημο τρόπο. Δε κάνουμε πια χαβαλέ , όπως όταν ήμασταν πιτσιρίκες και χαζογελούσαμε με τις ώρες. Βάζουμε στο κέντρο της ζωής μας έναν άντρα και κάνουμε κύκλο γύρω από αυτόν.

Αυτοί μιλάνε ώρες για το Champions League κι εμείς μιλάμε ώρες για αυτούς. Ένα καληνύχτα να σου πει σε τόνο που θα σου φανεί χλιαρός Παρασκευή βράδυ και πάει χαμένο το Σ/Κ . Αναλύσεις επί αναλύσεων και πιθανές εκδοχές και σενάρια. Στον αντρικό κόσμο δεν υπάρχουν αυτά. Αν σε δει χαλασμένη, ( και τον νοιάζει τι τρέχει) θα σε ρωτήσει τι έχεις. Ό,τι του πεις, θα το δεχτεί . Δε θα πονοκεφαλιάσει , δε θα κάνει σενάρια γιατί στο αντρικό μυαλό δεν υπάρχουν σκιές και μυστικά περάσματα. Υπάρχουν οι φίλοι, το φαγητό η μπάλα και οι γκόμενες.
Νομίζω πως αντί να ασχολούμαστε με αυτούς , θα έπρεπε να ασχοληθούμε με μας λίγο παραπάνω. Πάνε κι εσύ να παίξεις με τα κορίτσια. Να μιλήσετε για σας και όχι για αυτόν. Να κάνεις όνειρα για ταξίδια με φίλες και γέλια μέχρι το πρωί σε νησιά με γαλάζιο φόντο. Βγες με τις φίλες σου και χόρεψε όπως έκανες στα 20 και σταμάτα να κοιτάς το κινητό σου κάθε μισή ώρα αν σε έψαξε. Μίλα για ρούχα και παπούτσια με ανθρώπους που ξέρουν τι είναι το τουΐντ και το μιξ εντ ματς και μην βασανίζεις τον έρμο που δε θέλει να ξέρει τι είναι όλα αυτά.
Όταν θέλεις να του τραβήξεις ξανά την προσοχή, όπως με όλα τα παιδάκια, ρώτα τον κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ, όπως τι είναι το χατ τρίκ ( που και πιο απλό στην επεξήγηση του είναι από το οφ σάιντ και κυρίως πιο απλό στην κατανόηση του και δε θα τον κοιτάς σα χάνος, ώστε να συγχυστεί με την ασχετοσύνη σου) και φρόντισε να μη σου ξεφύγει κανένα χασμουρητό όση ώρα αγορεύει…

Cristin
glosscristin@gmail.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως