Το «Akademy 2023» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)

Το Akademy 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στη Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 15 Ιουλίου ως την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Το Akademy 2023 θα είναι ένα υβριδικό event, συνδυάζοντας δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις, και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, Birds of a Feather (BoF) meetups, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις κώδικα. Το συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας KDE κοινότητας, για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της. Πολλοί συμμετέχοντες του ευρύτερου φάσματος της κοινότητας του δωρεάν και ελεύθερου λογισμικού, τοπικοί οργανισμοί και εταιρείες λογισμικού θα παρευρεθούν. Οι προσκλήσεις υποβολής θα ανοίξουν σύντομα, και λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και οι αιτήσεις. Άμεσα θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του Akademy.

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου «Akademy 2023», έχει δυναμική παρουσία στο κομμάτι του λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, στο οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων και της έρευνας του Τμήματος, κάτι που αναγνωρίζεται έμπρακτα από τη διεθνή κοινότητα της KDE, με την επιλογή του Ιδρύματος για τη φιλοξενία του συνεδρίου.

Σχετικά με το Akademy

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το KDE, μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες ανοιχτού λογισμικού στον κόσμο, εργάζεται μέσω email, τηλεδιασκέψεων, μηνυμάτων και forums. Το Akademy παρέχει σε όλα τα μέλη του KDE τη δυνατότητα να γνωριστούν από κοντά, να συνεργαστούν σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, να συζητήσουν νέες ιδέες και να ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE.

Το Akademy καλεί καλλιτέχνες, σχεδιαστές, developers, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε λογής συνεργάτες του KDE, να γιορτάσουν τα επιτεύγματα του προηγούμενου έτους και να συνεισφέρουν στον καθορισμό της πορείας του επόμενου. Οι hands-on συναντήσεις του Akademy προσφέρουν την ευκαιρία να κάνουμε τα παραπάνω σχέδια πραγματικότητα. Τέλος, η κοινότητα του KDE προσκαλεί στο Akademy τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του KDE ή όσες ψάχνουν για ευκαιρίες.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως