{ Εκπαίδευση }

Το ΑΠΘ αναζητά λύσεις στα προβλήματα - 17 προτάσεις που θα αλλάξουν τη Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Το ΑΠΘ αναζητά λύσεις στα προβλήματα - 17 προτάσεις που θα αλλάξουν τη Πανεπιστημιούπολη της ΘεσσαλονίκηςΥποβλήθηκαν συνολικά 154 τεκμηριωμένες προτάσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ImproveMyCampus, που ομαδοποιήθηκαν σε πέντε θεματικές ενότητες:

Tα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ μέσω της δράσης ImproveMyCampus,  αναζητούν τρόπους για παρεμβάσεις και υπηρεσίες που θα δώσουν λύση σε υπαρκτά προβλήματα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των φοιτητών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της Πανεπιστημιούπολης. 
Υποβλήθηκαν συνολικά 154 τεκμηριωμένες προτάσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  ImproveMyCampus, που ομαδοποιήθηκαν σε πέντε θεματικές ενότητες:
 
Α. Μετακίνηση (στάθμευση – μετακίνηση – μεταφορά – σήμανση)
 
Β. Υποδομές (εγκαταστάσεις – δομές – χώροι)
 
Γ. Λειτουργία (οργάνωση και λειτουργία/παροχή υπηρεσιών)
 
Δ. Περιβάλλον (οικολογία – κάπνισμα)
 
Ε. Ασφάλεια (ασφάλεια στο campus – ναρκωτικά)
 
Η πλειονότητα (58%) των ιδεών προήλθε από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες. Υψηλό ποσοστό (19%) των προτάσεων υποβλήθηκε από μέλη ΔΕΠ, ενώ οι υπόλοιπες προτάσεις υποβλήθηκαν από τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού και αποφοίτους του ΑΠΘ.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπροσωπήθηκε το σύνολο των Σχολών του ΑΠΘ, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν από την Πολυτεχνική Σχολή (23%), τη Φιλοσοφική Σχολή (14%), τη Σχολή Θετικών Επιστημών (14%) και τη Σχολή Επιστημών Υγείας (10%).
 
Μετά την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και τη συλλογή των 154 προτάσεων, που υποβλήθηκαν κατα  το χρονικό διάστημα 9.11.2018 – 15.12.2018 ακολούθησε η διαδικασία αξιολόγησης σε δύο φάσεις. Οι επιτροπές αξιολόγησης επέλεξαν τελικά 17 προτάσεις, οι οποίες επιβραβεύονται και προκρίνονται στο στάδιο της υλοποίησης, είτε πιλοτικά είτε πλήρως.
 
Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, θα ευχαριστήσει και θα συγχαρεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των οποίων επιλέχθηκαν οι προτάσεις, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στις 11.30, στην Αίθουσα Συγκλήτου (Κτίριο Διοίκησης, 7ος όροφος).

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ