{ Εκδηλώσεις }

To cityportal χορηγός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»»

Οι Τιμώμενοι φορείς του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

To cityportal χορηγός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»»Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr

Τη συνεργασία του με καταξιωμένους φορείς, που πρεσβεύουν το Ντοκιμαντέρ και με τη δράση τους συνεισφέρουν στη διάδοση και την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογραφικού γίγνεσθαι, συνεχίζει και η φετινή έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».
 
Το 5ο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από 23 έως 30 Αυγούστου 2020 στο ακριτικό Καστελλόριζο, θα βραβεύσει και φέτος ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Πιο συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον Όμιλο «ALTER EGO MEDIA» και ειδικότερα τα Μέσα «MEGA», «ONE CHANNEL», «TO BHMA», «TA NEA», «IN.GR» και το «ΒΗΜΑGAZINO». Ως Τιμώμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν βραβευτεί στις προηγούμενες διοργανώσεις το ΒΒC, το RAI, η ΕΡΤ, η Ecrans des Mondes κ.ά.
 
Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα για φέτος στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου θα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Κινηματογράφου. Το μοναδικό Τμήμα Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Παναγιώτη Ιωσηφέλη, ο οποίος θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής. Στην τελετή λήξης, η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει για πρώτη φορά το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ με χορηγία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως Τιμώμενα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, έχουν βραβευτεί στις προηγούμενες διοργανώσεις τα Πανεπιστήμια του Γιορκ, του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης κ.ά.
 
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), μαζί με την Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου (Σίδνεϋ), τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή να επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση [email protected]

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 5ου «Πέρα από τα Σύνορα» 2020
 


και ένα σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ