Αγγελάκι

Το δράμα της οικογένειας της 6χρονης που πέθανε ξαφνικά

Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Σοχού από τον ξαφνικό θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού από ανακοπή καρδιάς την Παρασκευή (12.11.2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το κορίτσι μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Σοχού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χωρίς σφυγμό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ξεκίνησαν άμεσα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν το παιδί και μετά απο μία ώρα τα κατάφεραν. Όμως το κορίτσι υπέστη και δεύτερη ανακοπή κατα τη διάρκεια της μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων και τελικά δεν τα κατάφερε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού.

Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της πριν ένα χρόνο

Κάτοικος του Σοχού Θεσσαλονίκης συγκλονίζει με όσα αναφέρει στο newsit.gr: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Ένα τόσο μικρό κορίτσι να φεύγει τόσο άδικα. Η οικογένεια του κοριτσιού μένει εδώ στο χωριό μας και είναι ήδη πονεμένη απο πριν, καθώς ο πατέρας του παιδιού αυτοκτόνησε πριν απο περίπου ένα χρόνο. Ατελείωτος ο πόνος στην οικογένεια και τότε. Και τώρα έφυγε και το παιδάκι. Πως θα το αντέξει η μητέρα και αυτό τώρα;

«Το κοριτσάκι είχε περάσει κορονοϊό κάπου στα τέλη του καλοκαιριού και είχε γίνει καλά. Τώρα έγινε αυτό και δυστυχώς έφυγε απο τη ζωή. Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρουν αν έχει σχέση αυτό ή οχι βέβαια».

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί!

Ο κάτοικος αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν, καθώς όπως είπε: «Χθες μολις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα, το πήρε η μητέρα και πήγε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσε ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο να έρθει άμεσα στο σπίτι καθώς εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό.

Και εδώ αναδεικνύεται και το πρόβλημα της περιοχής μας, καθώς και να καλούσε η μητέρα, δεν υπήρχε ασθενοφόρο να πάρει το κορίτσι και να το μεταφέρει. Το Κέντρο Υγείας Σοχού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο. Πώς μπορεί να προλάβει τους ασθενείς όταν υπάρχει παραπάνω από ένα περιστατικό ταυτόχρονα; Επειδή το παιδί φαινόταν ότι ήταν σοβαρά, μεταφέρθηκε μετά στο Ιπποκράτειο και εκεί δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Λυπούμαστε πολύ όλοι πραγματικά».

Πηγή newsit.gr /Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης