Το φημισμένο κουαρτέτο εγχόρδων «Skampa String Quartet» στο Μέγαρο Μουσικής

Οι βραδιές Μουσικής Δωματίου συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με το φημισμένο Κουαρτέτο Εγχόρδων «Skampa String Quartet».

Έχοντας καταγράψει στο πλούσιο βιογραφικό τους σημαντικές και εξαιρετικές συνεργασίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως οι Melvyn Tan, Itamar Golan, Josef Suk, Michael Collins, Kathryn Stott και Janine Jansen, τα μέλη του Κουαρτέτου από την Τσεχία έρχονται στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στο κτήριο Μ2, στις 21.00, έτοιμοι να ταξιδέψουν το κοινό στη μαγεία της κλασικής μουσικής αποδίδοντας έργα των επιφανέστερων εκπροσώπων της.

Στα δυο μέρη της παράστασης οι Helena Jirikovska (βιολί), Adela Stajnochrova (βιολί), Martin Stupka (βιόλα) και Lukas Polak (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν έργα των:
-W.A. Mozart(1756-1791): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 21 σε ρε μείζονα, KV 575,
-Leos Janacek (1854-1928): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.1 «Kreutzer Sonata» και
-Antonin Dvorak(1841-1904): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 12 σε φα μείζονα, op. 96 «American Quartet».

Το Κουαρτέτο «Škampa String Quartet» συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων που υπάρχουν στην Ευρώπη, έχοντας δώσει σημαντικές παραστάσεις ανά τον κόσμο.
Έχουν κερδίσει βραβεία σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ η αναγνώριση κοινού και κριτικών τους άνοιξε το δρόμο της συμμετοχής σε σπουδαία φεστιβάλ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων του φεστιβάλ «Prague Spring» της Πράγας, του Σβένιγκεν, του Εδιμβούργου, του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και της Μελβούρνης.

Από την αρχή της πορείας τους έχουν δημιουργήσει μια στενή σχέση με το BBC Radio 3, που είχε ως αποτέλεσμα τις τακτικές μεταδόσεις των προγραμμάτων τους από το Wigmore Hall, την St John’s Smith Square, την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου St Luke’s και το Chamber Music Proms.

► Info

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
«Skampa String Quartet».
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€, 5€ (μειωμένο)
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2735


Όλες οι παραγωγές είναι covid free καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Για ανήλικους από 4 έως 17 ετών χρειάζεται self-test 24 ωρών.
Εντός των χώρων του Οργανισμού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως