{ Τελευταία νέα }

Το Fortnite αφαιρέθηκε από τα Google Play και App Store

Μετά την ανακοίνωση της Apple, η Epic Games προχώρησε σε αγωγή

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Το Fortnite αφαιρέθηκε από τα Google Play και App StoreΤο Fortnite αφαιρέθηκε από τα Google Play και App Store

Η Epic Games αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να ενσωματώσει δικό της σύστημα πληρωμών μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι, έτσι ώστε οι gamers να αγοράζουν απευθείας από την ίδια τα V-Bucks παρακάμπτωντας τα συστήματα πληρωμών των καταστημάτων Google Play και App Store.
 
Η εταιρεία μείωσε, μάλιστα, την τιμή των V-Bucks κατά 20% σε όλες τις πλατφόρμες προκειμένου να δελεάσει τους gamers για να επιλέξουν το δικό της σύστημα “Epic direct purchase”.
Σύμφωνα με το techgear.gr, η ενέργεια της Epic Games είναι μεν ξαφνική, αλλά όχι εντελώς τυχαία, αφού η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές στο παρελθόν ως “κλεψιά” την πολιτική των Apple και Google για το ποσοστό 30% που κρατούν από τις συναλλαγές στα καταστήματα εφαρμογών. Γι? αυτό, άλλωστε, είχε δημιουργήσει το δικό της launcher για το Fortnite σε συσκευές Android με σκοπό να αποφύγει εντελώς το Google Play, ωστόσο, μετά από μερικούς μήνες υπέκυψε και το έφερε επίσημα στο κατάστημα της Google.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση των Apple και Google ήταν άμεση, καθώς αμφότερες απέσυραν το Fortnite από τα App Store και Google Play αντίστοιχα, τονίζοντας ότι πλέον παραβιάζει τους Όρους Χρήσης που ισχύουν για όλους τους developers με σκοπό να παραμένουν τα καταστήματα ασφαλή για τους χρήστες.
Η Epic Games,  χαρακτηρίζει την απόφαση της Apple ως υποκριτική και αναφέρει σε ανακοίνωση της τα παραδείγματα διάφορων άλλων εφαρμογών που φιλοξενούνται στο App Store και έχουν τα δικά τους συστήματα απευθείας πληρωμών.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ