Site icon Cityportal.gr

Τo Junior Achievement Greece στη Θεσσαλονίκη

Τo Junior Achievement Greece (JA Greece) μετά από το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και την Αθήνα, συνεχίζει τα εργαστήρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την επιχειρηματική εκπαίδευση την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πειραματικό ΓΕ.Λ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπό την εποπτεία του 2ου ΠΕ.ΚΕΣ και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας Σοφίας Τζελέπη.

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους. Στόχοι του Εργαστηρίου είναι:

To JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα στα σχολεία όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ), στο πλαίσιο πολλών μαθημάτων καθώς και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων. Το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» όπως και ο «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» διεξάγονται με την έγκριση του Υπυργείου Παιδείας, ενώ το πρόγραμμα “Company Junior” έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ.

Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του JA Greece στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 15.00, θα μιλήσουν η Άννα Ματσιώρη, ο Νίκος Τερψιάδης και η Ελένη Μαργαρού (Πειραματικό ΓΕ.Λ Πανεπιστημίου Μακεδονίας), η Ελένη Δασκάλα (ΓΕ.Λ Ευκαρπίας) και η Ελένη Χελιώτη και η Ρίκα Πανόργιου (Junior Achievement Greece). Θα παραβρεθούν επίσης η Σταυρούλα Κουρτίδου, Διευθύντρια Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Θεοδώρα Καραμανλή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80, 1ο ΠΕΚΕΣ Ανατ. Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version