Το «KIDOT» συναντά τον πρώτο κωφό επαγγελματία χορευτή της Ελλάδας, Παναγιώτη Παράσχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου) το KIDOT, σε συνεργασία με τη MIMA Creative Group, παρουσιάζει το “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition”.

Πέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Μία ειδική σειρά επεισοδίων που θα προβληθεί όλο τον Δεκέμβριο με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αποδεχτούν, να σεβαστούν και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα ατόμων με και χωρίς αναπηρία αλλά και να υμνήσει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου.

Κάθε Τετάρτη, θα προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο, καθώς και υλικό από τα γυρίσματα εδώ αλλά και στο κανάλι στο YouTube!

(Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Παραγωγή: KIDOT, MIMA Creative Group) 

Παναγιώτης Παράσχου- Ο πρώτος κωφός επαγγελματίας χορευτής

Στο πρώτο επεισόδιο του “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition” τα παιδιά συναντούν τον πρώτο κωφό επαγγελματία χορευτή της Ελλάδας Παναγιώτη Παράσχου. Ο Παναγιώτης είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών όπως: Πώς κατάλαβε ότι του αρέσει ο χορός; Πώς μπορεί να ολοκληρώσει μια ομαδική χορογραφία, αφού δεν ακούει τη μουσική; Τι είναι για εκείνον ο χορός;

Τα παιδιά μέσα από αυθόρμητες και ειλικρινείς απορίες μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία του, ανακαλύπτουν την έννοια της προσβασιμότητας και φυσικά αυτοσχεδιάζουν μαζί του δημιουργώντας τις πιο δυνατές χορογραφίες!

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως