μπουκαλι κρασι και ποτηρι

Το κρασί του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μιλάνο

Η «Γοργόνα», το κρασί του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε μέχρι το Μιλάνο, όπου οργανώθηκε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία πέντε αστικών οίνων. Την εκδήλωση διοργάνωσε το παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες Urban Vineyards Association (UVA), στο οποίο εντάχθηκε πριν από λίγους μήνες η Θεσσαλονίκη. Οι πόλεις με αμπελώνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, πέραν της Θεσσαλονίκης, είναι η Βαρκελώνη, η Αίτνα, το Τορίνο και η Μονμάρτη.

Η ένταξη του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο δημιουργικό δίκτυο της UVA έγινε με αφορμή το χρηματοδοτούμενο έργο Food Trails Horizon 2020 ως πιλοτική δράση πάνω στη Διατροφική Πολιτική και την Αστική Γεωργία.

Μέσα από εκδηλώσεις ανάλογες με αυτή που οργανώθηκε στο Μιλάνο, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, προβάλλονται η επιτυχημένη πρακτική του αστικού αμπελώνα του Δήμου και η ίδια η Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικός προορισμός και μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός ελληνικός δήμος που έχει δημιουργήσει τον δικό του βιολογικό αστικό αμπελώνα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Δόξας, απέναντι από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, στον χώρο μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου, Καυτανζόγλου, Τζοβαροπούλου και Τήλου


ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως