Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κοντά στην Εκπαίδευση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κοντά στην Εκπαίδευση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στο έργο των εκπαιδευτικών, να διευκολύνει την επικοινωνία τους με το θέατρο και να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση θεατρικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά:  1. Καθιερώνεται η «Γραμμή του Εκπαιδευτικού»: Κάθε Δευτέρα 12:00-14:00 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Θεατρολογίας-Δραματολογίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από όπου θα παρέχονται πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό για θέματα που αφορούν στη χρήση θεατρικών μεθόδων και τεχνικών στα σχολεία. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263357, κα Αμαλία Κοντογιάννη).

  2. Έπειτα από την παρακολούθηση των παραστάσεων της Νεανικής Σκηνής (Ηλέκτρα) οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τους ηθοποιούς, τόσο για τη συγκεκριμένη παράσταση, όσο και για θέματα που αφορούν συνολικά στον μύθο των Ατρειδών, εστιάζοντας στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου, Ορέστεια.

  3. Έπειτα από την παρακολούθηση της παράστασης της Παιδικής Σκηνής (Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, εμπνευσμένοι από το υπέροχο ταξίδι του Τουρτούρι, συμμετέχοντας σε θεατρικά παιχνίδια, την ύλη των οποίων έχει επιμεληθεί ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα διοργανώσει σεμινάρια στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μαθήματα ορθοφωνίας για τη διευκόλυνση της λειτουργίας στη τάξη, καθώς και σεμινάρια από θεατρολόγους, ηθοποιούς, και σκηνοθέτες, που έχουν ως στόχο την εξοικείωση με τη διαδικασία δραματοποίησης έργων. Οι ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα (Τηλέφωνο επικοινωνίας-δήλωση συμμετοχής: 2310 589104, κα. Κατερίνα Καλιτσοπούλου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως