Το κράτος κλέβει το …κράτος - Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν.

Το κράτος κλέβει το …κράτος - Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν.

Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Όπως αυτό που συνέβη στην Κνωσό. Μια απίστευτη ιστορία φοροδιαφυγής στο κατάστημα αναμνηστικών του Μουσείου.

Στο μουσεία υπήρχε ταμειακή μηχανή. Αλλά οι  οκτώ υπάλληλοι δεν έκοβαν αποδείξεις. Είχαν μια  ταμειακή μηχανή που δεν ήταν δηλωμένη στην εφορία, και όλες οι εισπράξεις καταγράφονταν χειρόγραφα σε ένα πρόχειρο… τεφτέρι.
 
Τελικά το εθνικό… σπορ της φοροδιαφυγής στα τουριστικά θέρετρα δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά προχωρά σε σημεία και υπηρεσίες που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς.
 
Στο  κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το οποίο ανήκει σε έναν κρατικό φορέα, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού γινόταν όλο το παράνομο «παιχνίδι».
 
Κάποιοι νόμιμοι τουρίστες, μάλλον κάποιοι τουρίστες που μάζευαν τις αποδείξεις για να τις βάλουν στα έξοδά τους ( γιατί στις χώρες τους όταν μαζεύουν αποδείξεις τις αξιοποιούν) κατήγγειλαν ότι πλήρωσαν αλλά δεν πήραν απόδειξη.
 
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι ελεγκτές της εφορίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον συγκεκριμένο χώρο, παριστάνοντας τους τουρίστες.Μετά από αρκετή ώρα παρακολούθησης των όσων γίνονταν στο πωλητήριο και καταγραφή των κινήσεων των οκτών υπαλλήλων του καταστήματος, αποφάσισαν να επέμβουν. Και βρέθηκαν εμπρός σε ένα πραγματικά εξοργιστικό σκηνικό παρανομίας και αδιαφάνειας που σίγουρα δεν αρμόζει σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση στην ελληνική επικράτεια. Πολύ δε περισσότερο σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα.
 
Το πρώτο και άμεσα αντιληπτό και από τον πιο αδαή, ήταν ότι δεν έκοβαν αποδείξεις από την ταμειακή μηχανή. Αντ” αυτού, κατέγραφαν το ποσό που εισέπρατταν σε ένα απλό πρόχειρο βιβλίο. Όταν οι ελεγκτές ανέλαβαν δράση, η δικαιολογία των υπαλλήλων ήταν ότι είναι συνήθης πρακτική, γιατί δεν… προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους πελάτες λόγω φόρτου εργασίας.
 
Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν χτυπούν αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή απάντησαν ότι ήταν χαλασμένη. Όμως μετά από εξέταση, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η μηχανή ήταν σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Αυτό πάντως που τους εξέπληξε ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταμειακή δεν ήταν καν δηλωμένη στην Εφορία και ήταν… παράνομη.
 
Στις πιεστικές ερωτήσεις των εφοριακών εμπρός σ” αυτό το όργιο παρανομιών και παράτυπων ενεργειών, οι υπάλληλοι του καταστήματος πέρασαν πλέον στην τελευταία γραμμή… άμυνας (και παραλογισμού). Υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται εδώ και χρόνια. Και ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις με «άνωθεν εντολές», χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύψουν ποιοι ήταν αυτοί η ανώτεροι υπάλληλοι της υπηρεσίας που έδωσαν εντολή για τέτοια παράνομη συμπεριφορά.
 
Οι ελεγκτές καταλόγισαν 534 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής (μόνο για την μία ημέρα που βρίσκονταν εκεί…) ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παραβάσεων φορολογικών και όχι μόνο.
 
Φαντασθείτε τι γίνεται. Όταν οι κρατικοί φορείς κλέβουν το ίδιο το κράτος από το οποίο αμείβονται φαντασθείτε τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως