{ Παιδί }

Το ΚΘΒΕ στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;»

συμμετέχει με το Θεατρικό Εργαστήριο Νεαρών Προσφύγων


Κατηγορίες: Παιδί

Το ΚΘΒΕ στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;»
Δωρεάν

Χώρος: Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, 56430, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: από 0.00

Πότε: 17/03/2019
Ώρα έναρξης: 13.00

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει με το Θεατρικό Εργαστήριο Νεαρών Προσφύγων στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ, την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Μονή Λαζαριστών στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στις 13.00.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, μαθητές και μαθήτριες, από  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιτεχνική συνύπαρξη και η έκφραση της αλληλεγγύης εκ μέρους των παιδιών σε όλους εκείνους που βρέθηκαν στην Ελλάδα μέσα από μία επίπονη διαδρομή και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ρίζες.

Το  καλλιτεχνικό εργαστήρι διεξάγεται για δεύτερη χρονιά  από το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Εκπαίδευσης  Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτό συμμετέχουν 15 παιδιά ηλικίας 13-16 ετών από την Ελλάδα,  το Αφγανιστάν τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη του θεάτρου, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και κυρίως η ενίσχυση της αρμονικής συνύπαρξης αυτών  μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

Υπεύθυνες για το σχεδιασμό και το συντονισμό του εργαστηρίου είναι οι εξειδικευμένες θεατροπαιδαγωγοί Ειρήνη Ζώη και Μελίνα Χατζηγεωργίου και η ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια Φωτεινή Παπαχαραλάμπους.

Το ΚΘΒΕ στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «κι αν ήσουν εσύ;»
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 13.00

Είσοδος: ελεύθερη
Πληροφορίες: 2106541600 / [email protected] / www.TheatroEdu.gr

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___