Το «Κύπελλο Πλαταμώνα» διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας

Το «Κύπελλο Πλαταμώνα» διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει τον offshore αγώνα «Κύπελλο Πλαταμώνα». Τα σκάφη εκκινούν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20/5 και περισσότεροι από 80 ιστιοπλόοι σε σκάφη διαφόρων κατηγοριών θα πλεύσουν προς τον Πλαταμώνα τερματίζοντας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μια νυχτερινή κούρσα, γεμάτη ένταση και πολλαπλές επιλογές που θα φέρουν την πολυπόθητη πρωτιά στους πρόποδες του Ολύμπου, στις εγκαταστάσεις της Savvi Marina που στηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλα τα αγωνιζόμενα ιστιοφόρα.
 
Η επόμενη ημέρα, το Σάββατο 21/5, αποτελεί ημέρα ξεκούρασης για όλα τα πληρώματα, που ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να τερματίσουν και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου καθώς περισσότερα από 45 μίλια πρέπει να διανυθούν για να τερματίσουν στον Πλαταμώνα. Το βράδυ πραγματοποιείται  η τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας. 
 
Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή 22/5 με εκκίνηση το πρωί ελπίζοντας σε μπουκαδούρα και μάλιστα «φρέσκια» όπως συνηθίζεται στην ναυτική γλώσσα για την γρήγορη επιστροφή όλων των σκαφών στη Θεσσαλονίκη! 
 
Στη φετινή διοργάνωση η  Savvi Marina στηρίζει χορηγικά τη διοργάνωση του Ν.Ο.Α.Θ. παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες ελλιμενισμού και υπηρεσιών σε όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη και τα πληρώματά του.
 
Σχετικά με τον ΝΟΑΘ:
Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται. Συστήθηκε με την πρωτοβουλία σαράντα επτά ανθρώπων της πόλης της Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αγωνιστικό στόλο ανοιχτής θάλασσας, αθλητές με πολλές διακρίσεις, τόσο στις ελληνικές, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα πολλά από τα μέλη του είναι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Ο Όμιλός μας έχει φέρει σε άμεση επαφή με τη θάλασσα περισσότερους από 1.500 απόφοιτους σχολών, φίλους και υποστηρικτές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ν.Ο.Α.Θ. αναδεικνύεται επί συναπτά έτη στους πρώτους Ομίλους σε εθνικό επίπεδο σε ποιότητα και αριθμό διεξαχθέντων αγώνων. 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως