Το Μπολσόι αποσύρει το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» | νόμος περί «προπαγάνδας ΛΟΑΤΚΙ»

Η διεύθυνση του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μπολσόι απέσυρε από το ρεπερτόριο του θεάτρου το μπαλέτο “Νουρέγιεφ” σε σκηνοθεσία του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ λόγω του νόμου περί «προπαγάνδας της ΛΟΑΤΚΙ». Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον γενικό διευθυντή του θεάτρου Μπολσόι, Βλαντιμίρ Ουρίν.

«Το έργο ‘Νουρέγιεφ’ αποσύρθηκε από το ρεπερτόριο σε σχέση με τον υπογεγραμμένο νόμο <…> ο οποίος ορίζει με απόλυτη σαφήνεια τα ζητήματα που σχετίζονται με την προπαγάνδα μη παραδοσιακών αξιών. <…> Φυσικά, αμέσως μόλις υπογράφηκε ο νόμος, το θέατρο έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει αυτή την παραγωγή από το ρεπερτόριο» δήλωσε ο Ουρίν.

Στην ιστοσελίδα του θεάτρου Μπολσόι εξακολουθεί να είναι αναρτημένη μια περιγραφή του μπαλέτου. Αρκετές εκατοντάδες χορευτές από όλα τα δημιουργικά σύνολα του θεάτρου έλαβαν μέρος στην παραγωγή, αναφέρεται στην περιγραφή αυτή.

Το μπαλέτο “Νουρέγιεφ” είναι αφιερωμένο στον διάσημο Ρώσο χορευτή μπαλέτου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Έκανε πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2017. Στα μέσα Μαρτίου, το θέατρο Μπολσόι ακύρωσε τις παραστάσεις του μπαλέτου «Ο ήρωας της εποχής μας» του σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 5, 6 και 7 Μαΐου. Η διεύθυνση του θεάτρου δεν διευκρίνισε τους λόγους της ακύρωσης.


Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 / Πηγή : Novaya Gazeta .Europe

Νουρέγιεφ: Ο θρυλικός χορευτής μπαλέτου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως