Το μυστήριο λύθηκε: Αυτή είναι η μητέρα των Χιούι, Ντιούι και Λιούι

Η άγνωστη αδελφή του Ντόναλντ Ντακ

Ο Ντόναλντ Ντακ και η παρέα του στη Λιμνούπολη είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές κόμικ παγκοσμίως με προσωπικότητες όπως ο Σκρούτζ Μακ Ντακ, η Ντέζι, ο Φέθρι, η Μάτζικα Ντε Σπελ αλλά και τα ανιψάκια του Ντόνταλντ να αποτελούν μερικούς από τους πιο συνηθισμένους (και δημοφιλείς) ήρωες -κυρίως- των καλοκαιριών μας.

Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ των ηρωών δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι η Ντέζι αποτελεί το ρομαντικό ενδιαφέρον του Ντόνταλντ, χωρίς όμως -οι περισσότεροι εξ ημών τουλάχιστον- να ξέρουμε ακριβώς τη σχέση τους.

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της παπιοοικογένειας αφορά τα τρία ανηψάκια του Ντόνταλντ, Χιούι, Λιούι και Ντιούι γιατί ξέρουμε πως δεν είνα παιδιά του αλλά δε μάθαμε ποτέ για ποιο λόγο μένουν με τον θείο τους και όχι τους γονείς τους. Όπως επίσης δε μάθαμε και ποιοι είναι οι γονείς τους. Με το μυστήριο του πατέρα των τριδύμων να μη λύνεται προς το παρόν, γνωρίσαμε τη μητέρα των σκανταλιάρικων παπιών. Πρόκειται για τη Ντέλλα Ντακ, τη δίδυμη αδελφή του Ντόνταλντ, η οποία έδωσε τα παιδιά της στο θείο τους όσο εκείνη θα έπρεπε να φροντίζει τον άντρα της και πατέρα τους στο νοσοκομείο, τα οποία βέβαια δεν πήρε ποτέ πίσω

Η Ντέλλα Ντακ σε μικρή ηλικία με τον δίδυμο αδερφό της Ντόναλντ διά χειρός Ντον Ρόσα

Ιστορία

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 17/10/1937 στο κυριακάτικο στρίπ του Αλ Ταλιαφέρρο, στην οποία αναφέρεται, αλλά δεν εμφανίζεται. Αρχικά εμφανίζεται ως «Ξαδέρφη Ντέλα». Η δεύτερη φορά, και η πρώτη αναφορά στην οθόνη, ήταν στο μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Donald’s Nephews” (1938) ως “Sister Dumbella”. Πριν από το ντεμπούτο της στο animation στην επανεκκίνηση του DuckTales το 2017, η Della δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία ταινία κινουμένων σχεδίων ή τηλεοπτική σειρά, και είχε μόνο περιορισμένες εμφανίσεις στα κόμικς της Disney. Έτσι, σχεδόν τίποτα δεν ήταν γνωστό για τον χαρακτήρα πριν από το 2017.

Della Duck | Disney xd cartoons, Duck tales, Disney ducktales

Σύμφωνα με την ιστορία, η Ντέλλα γράφει στον ξάδερφο της Ντόναλντ και του ζητάει να κρατήσει τα τρία ανιψάκια, καθώς λόγω μιας φάρσας τους με πυροτεχνήματα, ο πατέρας τους έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το συγκεκριμένο στρίπ είναι και η πρώτη εμφάνιση των Χιούη, Λιούη και Ντιούη. Σ’ αυτό το γράμμα έγραφε:

“ Dear Donald,
I am sending your angel nephews Louie, Huey and Dewey, to stay with you while their father is in the hospital. A giant firecracker exploded under his chair. The little darlings are so playful. I hope you enjoy them.

Your cousin, Della.

Μετά από μια σειρά 6 στριπ, όπου τα τρία ανιψάκια προκαλούν πολλούς μπελάδες, ο Ντόναλντ δέχεται ένα τηλεγράφημα από την Ντέλλα και τα ανιψάκια επιστρέφουν στην μητέρα τους. Στο στριπ του Αλ Ταλιαφέρρο που χρονολογείται στις 25/2/1940 οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη Ντακ εγκαθίστανται μόνιμα στο σπίτι του Ντόναλντ, οι οποίοι δε θα φύγουν από το σπίτι πότε, και δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις σε αυτό το μυστήριο.

Visit of Della Duck by Lahara on DeviantArt

πηγή: ntonalnt.fandom.com/

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως