Το Νοσοκομείο Παπανικολάου διοργανώνει την 1η Πεζοπορία για την Υγεία!

Το Νοσοκομείο Παπανικολάου διοργανώνει την 1η Πεζοπορία για την Υγεία!

Το Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” προάγει την υγεία και οργανώνει την 1η Πεζοπορία στο δάσος του Χορτιάτη την Κυριακή 10 Ιουνίου, ώρα εκκίνησης 9.15π.μ. Περπατώντας στα μονοπάτια των παλιών παγοποιών ακολουθούμε τη διαδρομή που οδηγεί ως το καταφύγιο του Χορτιάτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε συνοδοιπόροι σε μια διαδρομή με ευκολία στην ανάβαση, μοναδικής ομορφιάς για την οποία απαραίτητη μόνο η καλή διάθεση.
Με μήνυμα την προαγωγή της υγείας, πρόληψη, ποιότητα ζωής, αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, σας προσκαλούμε να περπατήσουμε μαζί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.
 
Προτείνεται: – Η διαδρομή με εκκίνηση από την παλιά πλατεία Χορτιάτη μήκους περίπου 3,5χλμ, διάρκεια πεζοπορίας ως το καταφύγιο περίπου μιάμιση ώρα. – Η διαδρομή με εκκίνηση από το σημείο Κεραίες μήκους περίπου 3χλμ, διάρκεια πεζοπορίας ως το καταφύγιο περίπου 40 λεπτά.
 
Μετάβαση οδικώς: Φτάνουμε στο χωριό Χορτιάτης ακολουθώντας την οδό Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση Χορτιάτη – Χορτιάτη ή την οδό Πεύκων (Ρετζίκι) – Ασβεστοχωρίου – Διασταύρωση Χορτιάτη – Χορτιάτη. Η απόσταση από Θεσσαλονίκη έως Χορτιάτη είναι 1820χλμ. Φτάνοντας στον οικισμό Χορτιάτη, προσπερνάμε το τέρμα των λεωφορείων (κυκλική πλατεία) και συνεχίζουμε προς το μοναστήρι Αγ. Σωτηρίου  όπου σε 4,5 χλμ. φτάνουμε στο πάρκο των κεραιών. Αριστερά αρχίζει ο δασικός δρόμος (καλός χωματόδρομος) που περνά ανάμεσα από τις κεραίες και σε 2,7 χλμ. φτάνουμε στο Καταφύγιο του Σ.Ε.Ο.  Στις διασταυρώσεις υπάρχουν σχετικές πινακίδες. Στις κεραίες επίσης μπορείτε να αφήσετε το αμάξι σας και να πεζοπορίσετε εύκολα στον δασικό δρόμο απολαμβάνοντας το όμορφο γεμάτο οξιές και καστανιές δάσος
(περ. 40 λεπτά). Με αστικό λεωφορείο: Με την γραμμή 57 (Ερμού – Ασβεστοχώρι – Διασταύρωση Χορτιάτη) ή ·Με την γραμμή 58 (Βενιζέλου – Πανόραμα – Διασταύρωση Χορτιάτη) · Στην Διασταύρωση Χορτιάτη έχει λεωφορείο ανταπόκρισης στο οποίο γίνεται μετεπιβίβαση (γραμμή 61) έως το τέρμα Χορτιάτη (στρόγγυλη πλατεία)
 
Info
 
1η πεζοπορία για την υγεία
Κυριακή 10 Ιουνίου, ώρα εκκίνησης 9.15π.μ
​Η πεζοπορία είναι για όλες τις ηλικίες
 
Συγκέντρωση: Στην παλιά πλατεία του Χορτιάτη Εκκίνηση: 9.15π.μ. Πληροφορίες: • Η διαδρομή είναι μικρής δυσκολίας • Χρειάζονται αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια πεζοπορίας • Απαραίτητα: νερό και ενεργειακό υλικό • Διάρκεια περίπου 2 ώρες.