Καραμπόλες στη βιβλιοθήκη
φωτό αρχείου

Το Παιδικό Μουσείο Exploration στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας Ημαθίας!

Φέτος το φθινόπωρο, το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην βιβλιοθήκη της πόλης τους.

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα,
όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων.
Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.
Τόμας Καρλάιλ

Το πρόγραμμα ταξιδεύει στην Ημαθία

Δεύτερος προορισμός μας είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας Ημαθίας! Η μουσειοσκευή μας «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και για μια εβδομάδα στη Νάουσα Ημαθίας και προσκαλεί όλα τα παιδιά να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ιστορία του βιβλίου. Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου, να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να ανακαλύψουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων.

Το Exploration, μαζί με τη νέα του μουσειοσκευή «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» ταξιδεύει αυτό το φθινόπωρο στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης. Μέγας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Info

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας Ημαθίας
Ημερομηνίες πραγματοποίησης δράσης: Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
Ώρα: 16.00 (διάρκεια μιας ώρας)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως