Το πηγάδι του Μπαρχούτ ή αλλιώς «το πηγάδι των Δαιμόνων»

Περιτριγυρισμένο από μυστήριο και ιστορίες δαιμόνων, το πηγάδι του Μπαρχούτ στα ανατολικά της Υεμένης – γνωστό και ως «πηγάδι της κόλασης» ή «πηγάδι των Δαιμόνων» – για τους επιστήμονες είναι ένα φυσικό θαύμα. Όχι όμως και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Κοντά στα σύνορα με το Ομάν, υπάρχει μία τεράστια τρύπα στην έρημο της επαρχίας Al-Mahra με πλάτος 30 μέτρα και θεωρείται ότι έχει βάθος μεταξύ 100 και 250 μέτρων.

Η τοπική λαογραφία λέει ότι δημιουργήθηκε ως φυλακή για τους δαίμονες – μια φήμη που ενισχύεται από τις δυσάρεστες οσμές που αυξάνονται από τα βάθη της.

Αξιωματούχοι της Υεμένης λένε ότι πέρα από την βλάστηση και κάποια πουλιά που μπαινοβγαίνουν στο πηγάδι, δεν ξέρουν τι βρίσκεται στον πάτο του πηγαδιού.

“Είναι πολύ βαθύ – δεν έχουμε φτάσει ποτέ στον πυθμένα αυτού του πηγαδιού, καθώς υπάρχει λίγο οξυγόνο και δεν υπάρχει εξαερισμός”, δήλωσε ο Salah Babhair, γενικός διευθυντής της αρχής γεωλογικής έρευνας και ορυκτών πόρων της Mahra.

«Πήγαμε να επισκεφθούμε την περιοχή και μπήκαμε στο πηγάδι, φτάνοντας πάνω από 50-60 μέτρα κάτω. Παρατηρήσαμε περίεργα πράγματα μέσα.Είναι μια μυστηριώδης κατάσταση.

Οι δοξασίες

Να σημειωθεί ότι από θρησκευτικής πλευράς  η συγκεκριμένη έρημος θεωρείται ως τόπος εξορίας και τιμωρίας  των δαιμόνων, με το πηγάδι να λειτουργεί ως φυλακή των καταραμένων ψυχών.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλές παράξενες ιστορίες για το πηγάδι, μία από τις οποίες μας λέει ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι εκεί περνόντας από μια περίοδο σοβαρής ξηρασίας,  έδεσαν έναν άνδρα με σχοινιά και τον κατέβασαν αργά στο πηγάδι για να φέρουν νερό. Όταν έφτασε στη μέση του πηγαδιού, φώναξε με τρόμο για να τον σηκώσουν. Όταν τον έβγαλαν, βρήκαν μόνο το μισό του σώματός του.

Μιλούν επίσης για έναν βοσκό προβάτων που έβαλε το μωρό του κοντά στο πηγάδι και το παιδί εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.

Ο αλυσοδεμένος Κάιν

Μια μέρα ένας άνδρας πήγε σε κάποιον ιερέα της περιοχής και του εξομολογήθηκε τα εξής: «Η γυναίκα μου έχει μια ασθένεια, για την οποία μου ζήτησε να πάρω λίγο νερό από το πηγάδι. Πήρα μια δερμάτινη τσάντα και ένα μπολ και έφυγα. Όταν έφτασα εκεί το απόκοσμο περιβάλλον με έκανε να φοβηθώ και άρχισα βιαστικά να ψάχνω για το πηγάδι.

Βρήκα ένα πηγάδι και καθώς γέμιζα με νερό την τσάντα, άκουσα έναν θόρυβο από αλυσίδες  από πάνω μου. Άκουσα μια φωνή να μου ζητάει νερό γιατί πεθαίνει από έντονη δίψα. Όταν κοίταξα πάνω, είδα έναν άνδρα να κρέμεται από μια αλυσίδα που ήταν δεμένη στο λαιμό του. Ήμουν μπερδεμένος αλλά συμφώνησα με το αίτημά του για νερό.

Όταν επέκτεινα το χέρι μου για να του προσφέρω νερό, η αλυσίδα τραβήχτηκε ξαφνικά στην κορυφή και ο άντρας έφτασε ακριβώς κοντά στον καυτό ήλιο. Ήμουν χαζός και φοβόμουν, και άρχισα να γεμίζω τη σακούλα νερού όταν είδα τον άντρα να πέφτει ξανά.

Μου ζήτησε και πάλι νερό, και όπως πριν, όταν άπλωσα το χέρι μου για να του δώσω, η αλυσίδα τραβήχτηκε. Αυτό συνέβη τρεις φορές. Την τρίτη φορά φοβόμουν εντελώς και έφυγα από εκεί. Σας ζητώ τώρα να μου εξηγήσετε το περιστατικό ».

Ο ιερωμένος του είπε: «Ο άνθρωπος που είδατε στο πηγάδι δεν ήταν άλλος από τον καταραμένο Κάιν ο οποίος δολοφόνησε ανελέητα τον  Άβελ».

Ο επιστήμονας που χάθηκε

Ο επιστήμονας Χάμουντ Μπιν Χαφέ σε μία προοπτική συνεργασίας με το National Geographic αποφάσισε να κατέβει στο πηγάδι και να καταγράψει γεωφυσικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον βοηθό του, ο Χαφέ έφθασε στον πάτο του πηγαδιού αλλά όταν επέστρεψε έλεγε πράγματα, τα οποία δεν “έβγαζαν νόημα” σύμφωνα με την κοινή λογική.

Ο Χαφέ εξομολογήθηκε ότι την ώρα που μάζευε υλικό για ανάλυση (θειάφι) άκουσε κάποιον να τον φωνάζει με το όνομά του. Όταν γύρισε το κεφάλι του, είδε μία παράξενη οντότητα, τον Ντούμα, ο οποίος τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάται, καθώς ήταν ο φύλακας του πηγαδιού και των καταραμένων ψυχών που έμεναν εκεί. Ωστόσο η οντότητα του απαγόρεψε να περισυλλέξει κάτι από εκεί μέσα και να το βγάλει στην επιφάνεια.

Ο Χαφέ είχε άλλη άποψη. Το ίδιο όμως και Ντουμά…

Ο επιστήμονας πήρε κάποια δείγματα και ανέβηκε στην επιφάνεια, εξιστορώντας ότι του είχε συμβεί εκεί κάτω. Λίγη ώρα αργότερα καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, ο Χαφέ βρέθηκε να σέρνεται ως την τρύπα του πηγαδιού από κάποια αόρατη δύναμη. Κι εκεί δεν έπεσε…απλά εξαφανίστηκε.

Η βιντεοσκόπιση της Desert Line και ο τρόμος του υπαλλήλου

Η εταιρεία Desert Line αποφάσισε να βιντεοσκοπίσει τον μυστηριώδη χώρο. Ένας υπάλληλος με κάμερα στα χέρια κατέβηκε με γερανό μέσα στο πηγάδι των δαιμόνων ωστόσο περίπου στα 100μ βάθος, άρχισε να τσιρίζει τρομαγμένος καλώντας τους υπόλοιπους να τον ανεβάσουν πάνω αμέσως.

Όταν ανέβηκε ανέφερε στους συνεργάτες του ότι ο χώρος ήταν ζωντανός και ότι οι “τοίχοι” του πηγαδιού άρχισαν να κλείνουν προς το μέρος του.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως